*

Politi og retsvæsen

Syrienkriger skal i fængsel

Terror: En 26-årig mand med tunesiske rødder er idømt tre års fængsel for at have ladet sig hverve af Islamisk Stat (IS) og modtaget terrortræning. Det har Retten i Aarhus afgjort.

Den tiltalte er også idømt betinget udvisning med en prøvetid på to år. Manden, der er bosat i Aarhus, har nægtet sig skyldig og forklaret, at han tog til Syrien i september 2013 med det formål at dele nødhjælp ud.

Alligevel endte han i en militær træningslejr styret af IS i udkanten af den syriske by Aleppo.

Det var – ifølge tiltaltes forklaring – dansk-tyrkiske Enes Cifti, der senere blev idømt seks års fængsel og frataget sit danske statsborgerskab for at tilslutte sig IS, som ledte ham i kløerne på den militante gruppe.

Da det efter få dage i lejren gik op for den 26-årige mand, hvor han var endt, forsøgte han hurtigst muligt at komme væk fra stedet, har han forklaret.

Den dømte, der fortsat er beskyttet af et navneforbud, vil nu overveje, om dommen skal ankes.

»Min klient og jeg drøfter, om sagen skal ankes, da vi ikke mener, der er ført det fornødne bevis for det, han er dømt for,« siger den dømtes forsvarer, Claus Bonnez, til Ritzau.

Anklager Jacob Balsgaard Nielsen, Østjyllands Politi, havde argumenteret for en straf på mindst fem års fængsel.

»Dommen ligger lidt under, hvad jeg havde krævet, men der er ikke mange forudgående domme at læne sig opad. Nu har retten vurderet, at straffen skal være tre år, og vi må så vurdere sammen med statsadvokaten, om vi er enige i dommen eller ej,« siger han.

Ifølge anklageren sender dommen et klart signal: »Hvis man tager til et andet land for at tilslutte sig en terrororganisation og eventuelt deltager i træning, så kan det koste en længere udmålt fængselsstraf.«

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her