Politi og retsvæsen

Politiet sigter flere personer i kommunal bestikkelsessag

En sag om uregelmæssigheder i Aarhus Kommune har nu medført flere sigtelser.

Politiet har siden november sidste år efterforsket en række mistænkelige forhold og privatlignende indkøb i bl.a. Center for Byens Anvendelse. Centeret står for f.eks. fældning og beskæring af træer i byen. Det er uvist, hvem politiet har sigtet. Arkivfoto: Tobias Nicolai

Efter 10 måneders efterforskning har Østjyllands Politi nu rejst sigtelser mod flere personer i en sag om muligt misbrug af skattekroner, anklager om bestikkelse og mistanke om underslæb og embedsmisbrug i afdelinger under Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Det oplyser Janni Lundager, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, til JP Aarhus:

»Da du spørger til en verserende straffesag, er det begrænset, hvad vi kan oplyse om sagen. Jeg kan dog oplyse, at der er rejst flere sigtelser i sagen.«

Som tidligere omtalt i JP Aarhus har politiet siden november sidste år efterforsket en række mistænkelige forhold og privatlignende indkøb i de to kommunale afdelinger, Center for Byens Anvendelse samt Natur og Vej Service, der hører under kommunens tekniske forvaltning.

Østjyllands Politi vil af hensyn til efterforskningen ikke oplyse hverken antallet af sigtelser, hvilke personer der er sigtet i sagen, eller hvad sigtelserne lyder på.

Det er derfor uvist, hvilke dele af sagen, der har fået politiet til at rejse sigtelserne, og ifølge Janni Lundager vil politiet formentlig ikke oplyse mere om sagen over for offentligheden før i 2018, da »der er tale om en ganske kompliceret efterforskning«.

Mulig tjenesteforsømmelse

Den tidligere forvaltningschef Claus Pedersen, der har været chef i begge afdelinger, blev i november sidste år politianmeldt, men det er uklart, hvorvidt han er blevet sigtet af politiet eller ej.

I december sidste år bortviste kommunen den tidligere topchef, efter at en række fakturaer viste, at han havde købt tøj, bl.a. til børn, for offentlige midler. Ifølge en række interne dokumenter vurderede advokatfirmaet Bech-Bruun, at det fremstod, som om, der var tale om private indkøb, og at der derfor kunne være tale om underslæb. Senere, i marts i år, viste en række hemmeligholdte dokumenter, at den bortviste chef var mistænkt for at have modtaget bestikkelse fra seks kommunale leverandører i form af sponsorater for i alt mindst 428.500 kr. til en badmintonklub, hvor han sad i bestyrelsen.

Han er samtidig mistænkt for tjenesteforsømmelse, da han ifølge en rapport fra revisionsfirmaet EY tilsyneladende har brugt sin indflydelse til at få en medarbejder, som han har haft en personlig relation til, ansat i et fleksjob. Medarbejderen modtog også en stor lønforhøjelse trods en lang sygehistorik.

De kritisable forhold har allerede kostet flere kommunale topembedsmænd deres job. Den forhenværende direktør i Teknik og Miljø Erik Jespersen blev i juni fyret, mens Claus Nickelsen, tidligere chef i Center for Miljø og Energi, kort efter indgik en fratrædelsesaftale efter omfattende rod i bilagene fra sit brug af et kommunalt betalingskort.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Claus Pedersen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.

Debat: Præcisering om letbanen til Harlev

Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
Letbanen skal naturligvis ikke ødelægge midtbyen i Aarhus, når banegården er flyttet til Firkløveret, så ligger skinnerne klar fra Aarhus H ud til Brabrand. Herfra skal de blot videreføres til Harlev.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her