*

Politi og retsvæsen

Tre berusede hollændere stjal en gravemaskine - og Snapchat afslørede dem

De tre mænd nåede kun at køre 100 meter i gravemaskinen, inden de kørte fast.

Et tip: Hvis du begår ulovligheder - hvilket Jyllands-Posten på ingen måde vil opfordre dig til - så lad være med at filme det på Snapchat.

Det var nemlig nøjagtigt, hvad der afslørede tre hollandske mænd i alderen 23-25 år, da de onsdag nat stjal en gravemaskine fra en plads tæt ved Thorvaldsensgade og Silkeborgvej i Aarhus.

»Gravemaskinen var ikke aflåst, da de fandt den, så de satte sig ind i den og syntes, det kunne være sjovt at prøve den. De nåede nok at køre 100 meter i den. De kørte over en en træbro, men sad så lidt efter fast ved en trappe ved Aarhus Å. Da de ikke kunne køre længere, så gik de ud af den igen,« fortæller Jacob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

Han fortæller, at politiet fik en anmeldelse fra vidner, der havde set optrinnet udspille sig, og kort efter mødte politiet så tre mænd - der virkede »lettere berusede« - på gaden ikke så langt derfra. De nægtede alle kendskab til gravemaskinen, da politiet stoppede dem, men en hurtig gennemgang af deres Snapchat-profiler viste en anden historie:

»De havde lavet en video, hvor en af dem kørte rundt i gravemaskinen. Det havde de filmet til Snapchat,« forklarer Jakob Christiansen.

De tre mænd blev efterfølgende afhørt og sigtet for tyveri - og en af dem blev også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, efter de fandt en pose kokain på ham, fortæller Jakob Christiansen.

»Nu må de formentlig hjem til Holland igen med en bøde i kufferten,« vurderer han.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er forældet teknologi

Kim Kæraa, Holme Parkvej 261, Højbjerg
Aarhus burde indføre trolleybusser i stedet for letbanetog, der allerede er en gammeldags transportform.
Restauranter
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her