Politi og retsvæsen

Exitprogram lider under opblussen af bandekonflikt

I Aarhus kan temperaturen på bandekonflikten mærkes i exitprogrammet for rockere og bandemedlemmer.

Når en konflikt blusser op i bande- og rockermiljøet, kan politiet og kommunen mærke det på deltagerne i deres exitprogrammer. Flere af dem vender tilbage til deres miljøer, når konflikten blusser op.

Sådan lyder de første, spæde erfaringer fra Aarhus, fortæller leder af forebyggelsessektionen i Østjyllands Politi Allan Aarslev.

Han beskriver, at der en tendens til at deltagere forlader exit-programmet, når konflikter bryder ud og blusser op.

- Til at starte med så søger de ind i konflikterne og banderne, siger Allan Aarslev.

- Det er fordi, de ikke føler sig sikre uden for bandens ly.

Som konflikterne skrider frem, viser erfaringerne, at der kan opstå flaskehalse efter et stykke tid, hvor de personer, der har forladt exitprogrammer, strømmer tilbage.

- Når de har været der lidt, så finder de ud af, at det stadig er noget lort. Så søger de tilbage ud i exit-programmerne. Så har vi en udfordring med at håndtere dem alle sammen, når nu de har forladt programmet, siger Allan Aarslev.

Han beskriver sikkerhed som den drivende faktor, når folk forlader et exitprogram.

- Det er fordi, at de ikke føler sig sikre uden for bandens ly. Det kan godt være, at det bare er en følelse. Jeg ved ikke, om det er en realitet, siger Allan Aarslev.

- De søger tilbage i sikre hænder, for der er der andre, som vil slås sammen med dem.

Lederen af forebyggelsessektoren I Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere den nuværende konflikt i bandemiljøet i Aarhus.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Flyt banegården

Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
God idé, flyt banegården ud til firkløveret, og lad den fremtidige letbane løbe ud til Brabrand og videre til Harlev.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her