Politi og retsvæsen

Søgning til tekniske uddannelser i Aarhus vokser markant

På Aarhus Universitet oplever man stor søgning til matematiske og tekniske uddannelser.

På Aarhus Universitet oplever man samme tendens som i resten af landet, når det gælder unges uddannelsesvalg.

Tekniske uddannelser som matematik og datalogi er blandt de studieretninger, som har oplevet den største stigning i antallet af ansøgere sammenlignet med sidste år.

- De unge har i mine øjne altid været fornuftige og tænkt langt frem, men det ser ud til, at de har gjort det i endnu højere grad i år, siger prorektor Berit Eika.

Hun kan til gengæld se, hvordan fag som antropologi og religionsvidenskab tilsyneladende ikke er så populære som tidligere.

Der er stadig brug for dygtige humanister, men pressen har bragt flere historier om arbejdsløse humanister, og det spiller formentlig ind, siger hun.

Antallet af ansøgere, der har matematikstudiet på Aarhus Universitet som førsteprioritet, er steget fra 72 til 104, svarende til en stigning 44 procent.

På samme måde har datalogistudiet oplevet en vækst på 20 procent, mens matematik-økonomi står øverst på ønskesedlen hos 29 procent flere end sidste år.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her