Politi og retsvæsen

Stedfar til bortført pige: Hun var selv med til at lede politiet på sporet af den mistænkte

En fireårig pige forsvandt fra sin børnehave onsdag. Hun kunne give signalement af mistænkt overgrebsmand.

Søde hunde og chokoladekiks blev ifølge en fireårig piges stedfar brugt til at lokke den lille pige væk fra sin børnehave af en fremmed mand.

Episoden fandt sted onsdag, og siden er en 33-årig mand blevet varetægtsfængslet sigtet for at have bortført og forgrebet sig seksuelt på den fireårige.

Pigen kom tilbage til børnehaven efter cirka en time, og hun har det efter omstændighederne godt. Det fortæller hendes stedfar til DR Østjylland og TV 2 Østjylland.

- Det første hun siger er, at der er en mand, der havde løftet hende over hegnet. Det næste, hun siger, er de yderligere detaljer om, hvad der er sket, siger han til TV 2 Østjylland.

Pigen fortæller ifølge stedfaren, at manden var sød over for hende og havde nogle søde hunde. Han gav hende chokoladekiks, men så gjorde han også noget ved hende, som hun syntes, var ulækkert.

Den fireårig opfører sig, som hun plejer. Hun "smiler, griner og ligner sig selv", men kan dog godt mærke, at noget er anderledes.

- Hun er faktisk glad og smiler, og det er jeg taknemmelig for. Det er først i dag (torsdag, red.), det så småt går op for hende, at den er gal. Hun så sin børnehave i fjernsynet i morges, og da gik det op for hende, siger stedfaren til DR Østjylland.

Familien er taknemmelig for, at pigen er i sikkerhed. Hun var selv med til at lede politiet på sporet af den mistænkte, fordi hun kunne give et godt signalement af ham.

- Der var to hunde i huset, hvor det skete, og allerede inden politiet viste et billede af de to hunde, fortalte hun om farverne og størrelsen på dem, og hvad den ene hed, siger pigens stedfar til DR Østjylland.

- Hun kunne også beskrive hans påklædning og hår, fortæller han.

Den 33-årige mand er kendt af politiet i forvejen, men ikke for lignende sager.

Pigen forsvandt, mens hun var i børnehavens varetægt. Stedfaren bebrejder dog ikke pædagogerne for episoden.

- Min første tanke var, hvordan kan det her ske. Men jeg bebrejder ikke børnehaven noget som helst. De er underbemandet ligesom mange andre steder. Jeg kunne mærke, at de var ude af den og kede af det, siger han til TV 2 Østjylland.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aarhus og magtarrogance

Kristian Bak Jensen, økologisk landmand, Tørringvej 44, Gjerlev J.
Måske er det meget sundt for Aarhus Kommune for en kort stund at mærke, hvordan det er at være den lille.

Debat: Fodgængerne er de mest udsatte

Hanne Holst Rasmussen, Dagmar Petersens Gade 78, Aarhus C
Tak til Uffe Normand for problematiseringen af cyklisternes trængsler på strækningen fra Dokk1 til Østbanetorvet (JP Aarhus 8/1).
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her