Politi og retsvæsen

Sigtelse: Tre personer har indsmuglet 11,7 tons hash

To mænd og en kvinde fra Sjælland blev onsdag anholdt og sigtet for at have indsmuglet 11,7 tons hash fra Spanien til Danmark. Politiet har efterforsket personerne i 10 måneder.

Tre personer er sigtet for at have smuglet en stor mængde hash fra Spanien til blandt andet Danmark. Den ene af de anholdte sættes også i forbindelse med en anden sag om hash fra sidste år. Foto: Finn Frandsen

Mindst 11,7 ton hash er blevet indsmuglet fra Spanien til Danmark - herunder til Aarhus.

To mænd på 36 og 41 år samt en kvinde op 38 år blev onsdag anholdt i sagen, efter at Østjyllands Politi gennem de sidste 10 måneder i samarbejde med Task Force Vest, Task Force Øst og spansk politi har kørt en intensiv efterforskning mod de to mænd, som er blevet sigtet for indsmuglingen af den store mængde hash.

Indsmuglingen af den store mængde hash fra Spanien er sket via lastbiler, hvorefter det er videresolgt i det kriminelle miljø blandt andet her i landet.

Narkosag fra Slagelse vokser - yderligere fire anholdt

De tre personer blev anholdt onsdag formiddag omkring klokken 10.30 i en større koordineret aktion mod flere adresser på Sjælland.

Over én million kroner blev desuden beslaglagt under anholdelsesaktionen, oplyser Østjyllands Poiliti.

Politiet mener, at den 36-årige, der bor på Sjælland, er hovedmanden bag indsmuglingen, hvilket han er også er blevet sigtet efter.

Den 41-årige mand, ligeledes bosiddende på Sjælland, er blevet sigtet for medvirken til indsmuglingen af hash samt for at være i besiddelse af et automatvåben og en pistol.

Kvinden på 38 år, også fra Sjælland, er sigtet for medvirken til indsmuglingen.

I en sag fra april sidste år, hvor en lastbil med 18,5 ton appelsiner og 500 kg hash ombord blev stoppet i Herfølge, menes den 36-årig formodet hovedmand også at være bagmanden.

Yderligere to mænd kræves fængslet i østjysk narkosag

Dengang blev de to lastbilchauffører fra Italien og Spanien idømt henholdsvis et år og tre måneders fængsel og tre års fængsel.

Modtageren af forsendelsen på de 500 kg hash blev idømt tre års fængsel.

Da politiet mener, at det var den 36-årige mand, der tilbage i april sidste år havde bestilt transporten fra Spanien med hash, er han også blevet sigtet i den sag.

De tre anholdte blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Aarhus torsdag formiddag klokken 10.00, hvor alle tre blev varetægtsfængslet i fire uger.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Glæde over True Skov: Bør beskytte 500.000 træer

Gitte Holmslykke, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab | Ida Vogel, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab
Der er mange muligheder i True Skov, som Aarhus Kommune vil forbedre.

Debat: Nej, landbruget er ikke i gang med en stor kampagne

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug
Konflikten mellem natur og afvanding er unødvendig, og der er masser af muligheder for at øge vandløbenes vandføringsevne.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her