Annonce
JP Aarhus 20 år
Politi og retsvæsen

Studerende bortvist efter bombetrussel

En 22-årig studerende har fået livsvarig karantæne fra Aarhus Universitet. Universitetet har haft tre trusler på seks måneder.

Bombetrussel på Handelshøjskolen i Aarhus den 17 december 2012. Foto: Gregers Tycho

En 22-årig studerende på Aarhus Universitet er blevet bortvist for tid og evighed fra universitetet.

Den usædvanlige sanktion er ledelsen skredet til, efter at den 22-årige mand i december tilstod, at det var ham, der indtelefonerede en bombetrussel mod Aarhus Universitets bygninger i den tidligere Handelshøjskolen på Fuglesangs Allé.

Bombetruslen mandag den 17. december sidste år førte til en omfattende evakuering af op mod 2.000 studerende og ansatte og aflysning af en række eksamener.

»Vi har ordensregler for studerende på universitetet, og en bombetrussel går langt ud over, hvad vi kan acceptere. Ud over, at evakueringen kostede en masse ressourcer for mange ansatte og studerende, skaber den slags situationer også en stor utryghed blandt nogle medarbejdere og studerende, og derfor er den opførsel helt uacceptabel.

Rektor har derfor besluttet, at den studerende er relegeret fra Aarhus Universitet,« siger Peder Østergaard, prodekan for uddannelse ved Business and Social Sciences.

Trusler
Tre evakueringer på Aarhus Universitet
  • 4. marts 2013: Et brev med en trussel mod bygningerne i Tåsingegade var opsat ved en dør til en administrationsbygning, og denne og flere bygninger blev evakueret og afspærret i flere timer. Sagen er uopklaret.
  • 17. december 2012: En bombetrussel mod bygningerne på Fuglesangs Allé blev indtelefoneret og op mod 2.000 studerende og ansatte blev evakueret. Politiet anholdt efterfølgende en 22-årig studerende, som har tilstået. Også en mulig medskyldig er sigtet i sagen.
  • 26. oktober 2012: Et brev med en bombetrussel blev indleveret på Fuglesangs Allé, som blev evakueret. Sagen er uopklaret.

Usædvanlig sag

”Relegeret” er det formelle udtryk for en bortvisning. Hvor der i nogle tilfælde ved for eksempel eksamenssnyd kan være tale om relegering i en tidsbegrænset periode som for eksempel et halvt år, er der i dette tilfælde tale om en permanent bortvisning.

Og den sanktion er usædvanlig.

»Jeg kan ikke mindes en permanent relegering i min tid på Handelshøjskolen, og antallet af permanente relegeringer på AU kan formentlig tælles på to hænder. Men det her er også en usædvanlig sag, hvor vi markerer, at vi har nultolerance. Den slags er helt uacceptabelt,« siger Peder Østergaard.

Østjyllands Politi oplyser, at den 22-årige og en mulig medskyldig fortsat er sigtet i sagen, og politiet forventer at være færdig med efterforskningen i næste uge, hvorefter sagen kan overgives til en juridisk vurdering. Sagen er trukket ud, fordi en række vidner har været bortrejst i perioder.

Skuddrama på Trøjborg

Bombetruslen mod Aarhus Universitet i december er blot én af tre trusler, som universitetet har været udsat for siden oktober sidste år.

Alle tre trusler har dog vist sig at være falsk alarm.

Skræk-scenariet på Aarhus Universitet er fortsat et skuddrama i 1994, da en 35-årig studerende gik ind på universitetets afdeling på Trøjborg og dræbte to studerende og sårede to andre studerende med et oversavet jagtgevær, hvorefter han skød sig selv.

Hjemme hos den studerende i Silkeborg fandt politiet efterfølgende et afskedsbrev:

»Jeg kan ikke mere. Jeg vil dræbe nogle personer og dernæst tage livet af mig selv,« havde den 35-årige skrevet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Fra klimapolitik til klimakamp

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Den radikaliserede klimakamp er en kamp for den nødvendige reevolution af en ikkebæredygtig samfundside.

Debat: Dialog i stedet for mere kontrol

Anette Poulsen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget | Lone Hindø, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget | Steen Bording Andersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget
Vejen til en bedre kvalitet i arbejdet med alle de aarhusianske familier med børn med handicap skabes gennem en tættere dialog mellem kommune og familie og et stærkere samarbejde mellem myndigheder.

Debat: Psykisk sårbarhed er mere end spørgeskemaer

Ditte Fredensborg, formand, DSU Aarhus, Baldrianvej 69, Risskov
Hvordan kan vi, der ellers bryster os af at have et af de bedst fungerende velfærdssamfund, leve med, at vi har en psykiatri, der er så underprioriteret?
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her