Annonce
JP Aarhus 20 år
Politi og retsvæsen

Studerende bortvist efter bombetrussel

En 22-årig studerende har fået livsvarig karantæne fra Aarhus Universitet. Universitetet har haft tre trusler på seks måneder.

Bombetrussel på Handelshøjskolen i Aarhus den 17 december 2012. Foto: Gregers Tycho

En 22-årig studerende på Aarhus Universitet er blevet bortvist for tid og evighed fra universitetet.

Den usædvanlige sanktion er ledelsen skredet til, efter at den 22-årige mand i december tilstod, at det var ham, der indtelefonerede en bombetrussel mod Aarhus Universitets bygninger i den tidligere Handelshøjskolen på Fuglesangs Allé.

Bombetruslen mandag den 17. december sidste år førte til en omfattende evakuering af op mod 2.000 studerende og ansatte og aflysning af en række eksamener.

»Vi har ordensregler for studerende på universitetet, og en bombetrussel går langt ud over, hvad vi kan acceptere. Ud over, at evakueringen kostede en masse ressourcer for mange ansatte og studerende, skaber den slags situationer også en stor utryghed blandt nogle medarbejdere og studerende, og derfor er den opførsel helt uacceptabel.

Rektor har derfor besluttet, at den studerende er relegeret fra Aarhus Universitet,« siger Peder Østergaard, prodekan for uddannelse ved Business and Social Sciences.

Trusler
Tre evakueringer på Aarhus Universitet
  • 4. marts 2013: Et brev med en trussel mod bygningerne i Tåsingegade var opsat ved en dør til en administrationsbygning, og denne og flere bygninger blev evakueret og afspærret i flere timer. Sagen er uopklaret.
  • 17. december 2012: En bombetrussel mod bygningerne på Fuglesangs Allé blev indtelefoneret og op mod 2.000 studerende og ansatte blev evakueret. Politiet anholdt efterfølgende en 22-årig studerende, som har tilstået. Også en mulig medskyldig er sigtet i sagen.
  • 26. oktober 2012: Et brev med en bombetrussel blev indleveret på Fuglesangs Allé, som blev evakueret. Sagen er uopklaret.

Usædvanlig sag

”Relegeret” er det formelle udtryk for en bortvisning. Hvor der i nogle tilfælde ved for eksempel eksamenssnyd kan være tale om relegering i en tidsbegrænset periode som for eksempel et halvt år, er der i dette tilfælde tale om en permanent bortvisning.

Og den sanktion er usædvanlig.

»Jeg kan ikke mindes en permanent relegering i min tid på Handelshøjskolen, og antallet af permanente relegeringer på AU kan formentlig tælles på to hænder. Men det her er også en usædvanlig sag, hvor vi markerer, at vi har nultolerance. Den slags er helt uacceptabelt,« siger Peder Østergaard.

Østjyllands Politi oplyser, at den 22-årige og en mulig medskyldig fortsat er sigtet i sagen, og politiet forventer at være færdig med efterforskningen i næste uge, hvorefter sagen kan overgives til en juridisk vurdering. Sagen er trukket ud, fordi en række vidner har været bortrejst i perioder.

Skuddrama på Trøjborg

Bombetruslen mod Aarhus Universitet i december er blot én af tre trusler, som universitetet har været udsat for siden oktober sidste år.

Alle tre trusler har dog vist sig at være falsk alarm.

Skræk-scenariet på Aarhus Universitet er fortsat et skuddrama i 1994, da en 35-årig studerende gik ind på universitetets afdeling på Trøjborg og dræbte to studerende og sårede to andre studerende med et oversavet jagtgevær, hvorefter han skød sig selv.

Hjemme hos den studerende i Silkeborg fandt politiet efterfølgende et afskedsbrev:

»Jeg kan ikke mere. Jeg vil dræbe nogle personer og dernæst tage livet af mig selv,« havde den 35-årige skrevet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Ordet frit: Syge børn i Familiehuset i Skejby

Claus Jacobsen
Søskende, forældre og bedsteforældre fra hele landet bor sammen i et hjem uden for deres eget hjem i den tid, et barn i familien indlægges med en kronisk og ofte livstruende sygdom.

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere
Kram og en fryd for øjet: Danske klassikere slår high tech på den lange bane
Dansk møbeldesign er noget helt særligt, og det ved både Danmark og det store udland. Designikonerne er populære i tidens retrobølge, og dansk møbeldesign bliver en slags modtrend til high tech, mener ekspert. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her