Annonce
JP Aarhus 20 år
Politi og retsvæsen

Flere betjente flytter ind i Gellerup

Østjyllands Politi øger bemanding hos lokalpolitiet Aarhus Vest. Politidirektøren afviser SF-forslag om nærpolitistation ved Bazar Vest.

Fra den 1. april 2013 vil 25 betjente have daglig arbejdsplads fra kontoret i City Vest.

Når der rykker kommunale funktioner, medarbejdere og besøg fra borgere i hele byen derud, så skal vi sikre trygheden.
Thomas Medom (SF) ,

Dermed øger Østjyllands Politi antallet af betjente, som er tilknyttet Gellerup-området, fra det nuværende antal på ca. 18 betjente, oplyser politidirektør Jørgen Ilum, leder af Østjyllands Politi. Ifølge politidirektøren er beslutningen truffet for nogen tid siden og er dermed ikke foranlediget af tirsdagens slagsmål og skudepisode ved Bazar Vest ved Gellerup i Aarhus V.

»Det skyldes et ønske om at have en fast stærk bemanding i området,« siger Jørgen Ilum, som samtidig afviser et forslag fra SF-rådmand og politisk leder for SF i Aarhus Thomas Medom om en nærpolitistation hurtigst muligt i Bazar Vest.

Thomas Medom mener, at det seneste skyderi og åbenlys narkohandel ved Bazar Vest ødelægger trygheden i området. Derfor bør politikontoret i City Vest suppleres med en nærpolitistation ved Bazar Vest i den anden ende af Gellerup-området, vurderer rådmanden.

Bandekrig skal stoppes

»Aarhus skal holdes uden for bandekonflikter, rockeropgør og kamp om narkomarkedet. En nærpolitistation i Bazar Vest vil være løsningen på de problemer, der er med narko og våben. Det er i høj grad i Bazar Vest-området, at meget af vreden mod det danske samfund er forankret, og hvor meget af kriminaliteten er. Nærpolitiet er rigtig dygtige til dialogen og det forebyggende arbejde. Mange af problemerne kan løses, inden de udvikler sig, fordi betjentene kender mange af de unge,« siger Thomas Medom, som derfor vil gå videre med forslaget til Østjyllands Politi.

Det skal han være velkommen til, siger politidirektør Jørgen Ilum, som dog undrer sig over, at han ikke hørte fra Thomas Medom, før rådmanden gik i pressen med sit forslag.

»Jeg drøfter gerne spørgsmålet med Thomas Medom, men vi planlægger ikke en filial af nærpolitiet i Bazar Vest,« siger Jørgen Ilum, som dermed støtter lederen af lokalpolitiet, Jan Andersen, Østjyllands Politi, i udmeldingen om, at der allerede er daglige patruljer i Bazar Vest.

Tryghed for ansatte

Østjyllands Politi vurderer, at det kan imødekomme behovet med bemandingen på 25 betjente, og har derfor ingen aktuelle planer om yderligere tilstedeværelse i Bazar Vest.

SF’s Thomas Medom ønsker også en nærpolitistation ved Bazar Vest som tryghed for de mange kommunalt ansatte, som skal flytte ind i nybyggeri i Gellerup i forbindelse med helhedsplanen for området.

»Når der rykker kommunale funktioner, medarbejdere og besøg fra borgere i hele byen derud, så skal vi sikre trygheden. Helhedsplanen for Gellerup er ambitiøs, men det er også åbenlyst, at mange af områdets problemer er sociale problemer, der ikke kan løses med nybyggeri. Derfor er der brug for at styrke den sociale helhedsplan, som bygger på et tværgående samarbejde mellem boligforening, boligafdelinger, kommunens lokale forvaltninger og institutioner og områdets foreninger,« siger SF-formanden.

Flere end 10 personer blev anholdt i forbindelse med slagsmålet og skyderiet ved Bazar Vest i tirsdags. De fleste er efterfølgende blevet løsladt, men tre mænd på henholdsvis 18, 23 og 26 år blev onsdag sigtet for drabsforsøg.

En mand blev ramt i benet, da der blev affyret flere skud.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her