Annonce
JP Aarhus 20 år
Politi og retsvæsen

Her slår tyvene til i Aarhus

Find ud af, om der har været indbrud i nærheden af dig i 2012 på JP Aarhus' nye kort.

8,3 indbrud om dagen.
Det var, hvad aarhusianerne i 2011 var udsat for, og ifølge politiet er det især villakvartererne, der er populære hos indbrudstyvene.

JP Aarhus har mandag lanceret et kort på jpaarhus.dk, hvor alle indbrud både i privat beboelse samt i virksomheder i 2012 er markeret, og kortet vil frem til den 1. juli blive opdateret med de nyeste informationer fra politiets døgnrapporter.
 

Bor du på en indbrudsplaget vej?Af kortet fremgår det, hvilke specifikke veje, der i de første måneder af året har været mest udsatte. Ifølge vicepolitikommisær Arne Mikkelsen fra Østjyllands Politi er det tydeligt, hvilke typer områder tyvene går efter.


»Enten er det villaområder, hvor der er store værdier at finde. Det gælder f.eks. i Højbjerg. Eller det kan være steder, hvor man kan komme ind til husene bagfra, f.eks. hvis de ligger ud til nogle marker eller i nyere villakvarterer, hvor der er stisystemer mellem husene. Det er guf for indbrudstyvene, for der kan de arbejde næsten uset, når der ikke er så mange mennesker midt på dagen,« siger han og forklarer, at politiet generelt oplever, at tyvene flytter rundt.


»Så bliver der måske begået fire-fem indbrud i et område, og så bliver der stille, fordi tyvene rykker et andet sted hen.«

Aarhus V hårdt ramt

Aktuelt har der været mange indbrud i Egå og Aarhus N, men her er der muligvis ved at være stille igen. Men i nogle dele af byen er der aldrig fred.

»Vi ser et konstant pres i det vestlige Aarhus i områder som Åbyhøj og Brabrand. Det skyldes nok beliggenheden,« siger han.

Arne Mikkelsen opfordrer folk til at holde øje med hinandens huse for at holde de ubudne gæster ude samt eventuelt at opsætte alarmer.

»Men der må også være en grænse. Det kan ikke være meningen, at man skal indhegne sit eget hus med to meter højt pigtrådshegn.«

Bor du på en indbrudsplaget vej?

Hvad kan man selv gøre for at undgå indbrud? Og har du nogle erfaringer, du har lyst til at dele her?

Så er ordet dit.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her