Politi og retsvæsen

Maleri til 100.000 kr. stjålet ved indbrud

Kunstneren Kristian von Hornsleth tager tyveriet med ophøjet ro. Det er en ære at få stjålet et billede, mener han.

Billedet "cut me fuck me", blev natten til torsdag stjålet. Det er prissat til 100.000 kr.

Den kontroversielle, københavnske kunstner og provokatør Kristian von Hornsleth har fået stjålet et af sine mere kostbare billeder ved et indbrud i Århus.Tusch- og acrylbilledet "cut me fuck me", som er prissat til 100.000 kr., er stjålet i nat fra vinduesudstillingen i Hornsleths galleri i Mejlgade. En stor sten og en tung lysestage i støbejern er sendt igennem vinduet, hvorefter en eller flere gerningsmænd hurtigt er forsvundet fra stedet efter at have fjernet kunstværket."Det måler 93 gange 179 cm, så det har været nemt at tage under armen," siger Lars Møller, den daglige leder af Hornsleth Showroom i Århus.

En stor ærePolitiet har oplyst til Lars Møller, at det blevet alarmeret af naboer og var fremme i løbet af få minutter. Men da var det for sent.Kunstneren Kristian von Hornsleth reagerer på tyveriet med ophøjet ro. Han mener, at det er udtryk for »den største ære« at få frastjålet et kunstværk.Den københavnske kunstners værker er generelt ikke billige, og han har i en årrække vakt opsigt med forskellige kunstprojekter. For nogle år siden fik han for eksempel en hel landsby i Uganda til at tage hans efternavn. Som modydelse fik uganderne en gris, ged eller et andet husdyr.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Altid sulten? Disse fødevarer mætter mest
Vil du gerne opnå den bedst mulige mæthed med færrest mulige kalorier, peger en diætist her på den perfekte kostplan for at nå det mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her