Annonce
JP Aarhus 20 år
Politi og retsvæsen

Maleri til 100.000 kr. stjålet ved indbrud

Kunstneren Kristian von Hornsleth tager tyveriet med ophøjet ro. Det er en ære at få stjålet et billede, mener han.

Billedet "cut me fuck me", blev natten til torsdag stjålet. Det er prissat til 100.000 kr.

Den kontroversielle, københavnske kunstner og provokatør Kristian von Hornsleth har fået stjålet et af sine mere kostbare billeder ved et indbrud i Århus.Tusch- og acrylbilledet "cut me fuck me", som er prissat til 100.000 kr., er stjålet i nat fra vinduesudstillingen i Hornsleths galleri i Mejlgade. En stor sten og en tung lysestage i støbejern er sendt igennem vinduet, hvorefter en eller flere gerningsmænd hurtigt er forsvundet fra stedet efter at have fjernet kunstværket."Det måler 93 gange 179 cm, så det har været nemt at tage under armen," siger Lars Møller, den daglige leder af Hornsleth Showroom i Århus.

En stor ærePolitiet har oplyst til Lars Møller, at det blevet alarmeret af naboer og var fremme i løbet af få minutter. Men da var det for sent.Kunstneren Kristian von Hornsleth reagerer på tyveriet med ophøjet ro. Han mener, at det er udtryk for »den største ære« at få frastjålet et kunstværk.Den københavnske kunstners værker er generelt ikke billige, og han har i en årrække vakt opsigt med forskellige kunstprojekter. For nogle år siden fik han for eksempel en hel landsby i Uganda til at tage hans efternavn. Som modydelse fik uganderne en gris, ged eller et andet husdyr.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her