Annonce
JP Aarhus 20 år
Politi og retsvæsen

33-årig anbragt på psykiatrisk afdeling efter økseangreb

En 24-årig fik flere flænger og sår efter angrebet.

En 33-årig mand blev onsdag idømt anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid for at have angrebet en 24-årig mandlig bekendt med en økse sidste år i Hasselager. Det oplyser Østjyllands Politi.

Angrebet skete på åben gade en sen eftermiddag i september 2017. Den 33-årige slog flere gange mod den 24-åriges krop og hoved, så ofret fik flere flænger og sår, der skulle behandles. Østjyllands Politi fandt hurtigt ud af, hvem gerningsmanden var og ledte intensivt efter ham, indtil han to dage efter overfaldet meldte sig selv. Øksen fandt politiet i en sø tæt på gerningsstedet.

Tilfreds med afgørelse

Den 33-årige var i forvejen sigtet for to andre voldelige overfald mod samme mand begået i 2016. Få dage før overfaldet med øksen, var han blevet indkaldt til retten i sagen, hvor den 24-årige skulle vidne i sagen. Den kendsgerning var med til, at Retten i Aarhus ud over vold og grov vold også dømte ham skyldig i vidnetrusler, oplyser anklagemyndigheden.

»Retten fandt det bevist, at den 33-årige ville skade den 24-årige, fordi han skulle vidne mod ham i retten. Der var tale om et meget groft og farligt angreb, så jeg er tilfreds med rettens afgørelse,« udtaler anklager Tanja Fogt i en pressemeddelelse.

Den 33-årige erkendte at have begået vold, men nægtede at der ved økseangrebet var tale om vidnetrusler. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

JP Aarhus

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Ordet frit: Syge børn i Familiehuset i Skejby

Claus Jacobsen
Søskende, forældre og bedsteforældre fra hele landet bor sammen i et hjem uden for deres eget hjem i den tid, et barn i familien indlægges med en kronisk og ofte livstruende sygdom.

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her