Annonce
JP Aarhus 20 år
Politi og retsvæsen

Manden, der ledte efter "Louise" idømt anbringelse

En 28-årig mand, der sidste år trængte ind i folks hjem i Østjylland under påskud af at lede efter en ”Louise”, blev i dag idømt anbringelse på en institution for personer med psykiske handicap og betinget udvist af Danmark. Det oplyser anklagmyndigheden ved Østjyllands Politi.

Den 28-årige, der er irakisk statsborger, blev dømt for en række tilfælde af tyveri og forsøg på tyveri, som han primært begik i Aarhus. I en lang række tilfælde gik han ind i folks hjem ved at åbne ulåste døre. På adresserne stjal han forskellige værdier som smykker og mindre kontantbeløb.

Flere gange blev han opdaget af beboere, der var hjemme. Når det skete, påstod han, at han ledte efter ”Louise” eller andre til lejligheden opdigtede navne, hvorefter han forlod adressen.

På baggrund af de signalementer, som de forurettede gav, lykkedes det politiet at finde frem til den 28-årige gerningsmand, der ikke har en fast adresse, oplyser Østjyllands Politi.

Anklager Jakob Beyer fremhæver de mange forhold, som den 28-årige blev dømt for:

»Den 28-årige har gjort en masse borgere utrygge ved at trænge ind i deres private hjem, og det er et massivt omfang af kriminalitet, han har begået. Derfor er jeg tilfreds med, at retten fulgte min påstand og idømte den tiltalte anbringelse og betinget udvisning,« siger han i en pressemeddelelse.

Den 28-årige udtog betænkningstid i forhold til at anke og blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

JP Aarhus

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aftaler bør være aftaler på Aarhus Ø

Poul Stenbøg
Det er uacceptabelt, at kommunens Ø-administration mener, at bygherre og kommunen i fællesskab kan få et selvskabt indtægtstab godtgjort ved at bryde indgåede aftaler og uden videre tillade, at samtlige sidebygninger bliver på 14 etager og ikke syv som klausuleret i aftalerne med de eksisterende Lighthouse-bygninger.

Debat: Vil Gert Bjerregaard ødelægge Aarhus Havn?

Flemming Jessen
Kan Venstre da virkelig ikke forstå, at byens, erhvervslivets og havnens vækst hænger ubrydeligt sammen?
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her