Annonce
JP Aarhus 20 år
Politi og retsvæsen

Politi advarer: Pas på pirater i festugen

Det kan ende rigtig galt, hvis man kører med nogen, men ikke kender, advarer politiet.

Østjyllands Politi advarer mod, at gæsterne i festugen benytter pirattaxier, når de skal rundt i byen. Foreløbigt har politiet kendskab til to tilfælde, hvor borgere har fået kørelejlighed af en pirattaxi og er blevet snydt.

Episoderne fandt sted i weekenden, hvor to mænd på hhv. 28 og 32 år tog, hvad de efter eget udsagn troede var en autoriseret taxi, hjem fra midtbyen. Begge fik stjålet deres dankort, og det ene kort blev efterfølgende misbrugt for 40.000 kr., før bedrageriet blev opdaget, oplyser politiet.

Pirattaxi
I Danmark er det ulovligt at erhverve sig ved at køre pirattaxi. Det er ikke ulovligt at være kunde, men som de to nylige eksempler bekræfter, kan der være en risiko for både bedrageri og overfald, hvis man vælger en pirattaxi frem for en autoriseret taxi..

»Vi ved fra tidligere år, at pirattaxichauffører udnytter festugen til at begå kriminalitet, fordi der er mange mennesker i byen, og mange der skal fragtes hjem ud på de sene nattetimer. Derfor opfordrer vi borgerne til at tænke sig godt om, og at de ikke lader sig friste af en tilsyneladende nem kørelejlighed. Det kan nemlig vise sig at blive rigtig dyrt,« siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard, Østjyllands Politi.

Han anbefaler, at man sikrer sig, at det er en autoriseret taxa, man kører med. Se efter taxi-symbolet på bilen, og er man er i tvivl, bør man ikke køre med, lyder anbefalingen.

»Det kan ende rigtig galt, hvis man kører med nogen, man ikke kender. Vi har f.eks. tidligere set, at borgere er blevet overfaldet under en tur i en pirattaxa eller truet til at udlevere sine værdier. Det er ikke risikoen værd,« siger Gert Bisgaard, der beder om, at man takker nej og i stedet ringer 114 og fortæller om det, hvis man er blevet tilbudt en tur i en pirattaxi.


JP Aarhus

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Sorte Knud tog ordentligheden med ud af Danske Bank

Steen Rosenbak
At netop Danske Bank er involveret i en af verdenshistoriens største hvidvaskskandaler er kulminationen på to årtiers langsom nedbrydning af bankens kultur. Men banken er ikke den eneste aktør i affæren, der demonstrerer flosset moral.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her