Annonce
JP Aarhus 20 år
Politi og retsvæsen

Hund lå og rystede i varm bil, indtil betjente brød bilen op: Mand er blevet sigtet

Hunden blev fundet på en parkeringsplads i Brabrand.

Hunden blev for første gang opdaget klokken 8 onsdag morgen på en parkeringsplads på Gudrunsvej i Brabrand.

Da det samme vidne gik forbi bilen igen klokken 13.40 samme dag, sad hunden der stadig.

Organisation med opråb: Efterlad ikke de firbenede venner i bilen - heller ikke selvom bilen holder i skyggen

Bilen stod i bagende sol, og hunden havde hverken adgang til luft, mad eller vand, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

En patrulje blev sendt afsted til bilen, da det ikke lykkedes at komme i kontakt med bilejeren.

Hunden lå og rystede i bilen, ligesom den så medtaget ud. Derfor besluttede betjentene sig for at bryde bilen op og få hunden ud.

Kort efter kom ejeren frem og kunne modtage en sigtelse for brud på dyreværnsloven.

Hos Dyrenes Beskyttelse har man i løbet af det seneste år registreret omkring 100 sager, hvor hunde er blevet efterladt i varme biler.

Pindsvin tørster og dør på stribe i varmen: Haveejere kan komme dem til undsætning

Familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, har tidligere opfordret hundeejere til at lade deres dyr blive hjemme i de varme måneder.

»Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil den til enhver tid hellere blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand end at sidde i en bagende bil. I værste fald kan det ende med at tage livet af den,« påpeger Jens Jokumsen.

Høje temperaturer kan ifølge organisationen blive kritiske for eksempelvis hunde efterladt i biler efter blot ganske kort tid.

»Hvert kvarter stiger temperaturen nemlig med 10-15 grader i en parkeret bil, og åbne vinduer hjælper ikke. Det vil sige, at når udetemperaturen er 20-25 grader, stiger temperaturen inde i en bil hurtigt og kan på en halv time komme op på faretruende 40-50 grader.«

»Mange forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke, for skyggen er også varm, så der bliver alligevel som en ovn derinde,« tilføjer familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen.

Skulle du som forbipasserende opdage et dyr med hedeslag, bør du ifølge Dyrenes Beskyttelse så vidt muligt hjælpe det ved at skaffe drikkevand, kølige omslag og skygge.

Er det derimod ikke muligt for dig at komme i direkte kontakt med dyret, skal du enten ringe til politiet på tlf. 114 eller til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på tlf. 1812.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her