Annonce
JP Aarhus 20 år
Politi og retsvæsen

Kvinde narret af falsk Microsoft-medarbejder

Politiets råd: Afbryd samtalen med det samme.

Det er ved at være en gammel svindelklassiker at ringe til borgere og præsentere sig som en Microsoft-medarbejder, der vil hjælpe dem og på den måde lokker data ud af dem.

Den klassiker blev en 65-årig kvinde fra Risskov udsat for onsdag formiddag, da en mand ringede til hende og fik hende til at åbne sin pc.

Den falske medarbejder fik adgang til computeren og forklarede, at kvinden med fordel kunne beskytte sig med en service, der kostede 50 kroner om måneden.

Han fik derfor kvinden til at give sin kreditkortoplysninger, samtidigt med at han fik hende til at sende et foto af sig selv og sit pas til ham. Efterfølgende meddelte banken, at en person havde forsøgt at handle i London med kvindens kort.

Østjyllands Politi opfordrer borgerne til aldrig at give betalingsoplysninger til personer, de ikke kender. Microsoft eller andre firmaer vil aldrig bede om personlige oplysninger som pasoplysninger og lignende på den måde, understreger politiet.

Hvis du bliver ringet op af en "Microsoft-medarbejder", så læg på med det samme, lyder opfordringen.

mony

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her