Politi og retsvæsen

Landsret: Aarhusianer lærte om bomber hos Islamisk Stat

Selv om han er født og opvokset i Danmark, kræves Hafed Matoussi nu udvist for at have tilsluttet sig IS.

Et ophold hos Islamisk Stat (IS) i Syrien risikerer nu at koste 26-årig mand fra Aarhus tilværelsen i Danmark.

Et nævningeting i Vestre Landsret har tirsdag fundet Hafed Matoussi skyldig i at have ladet sig hverve af den militante gruppe.

Gennem to uger i september 2013 lod den unge mand, der er tunesisk statsborger, sig optræne i våbenbrug og bombesprængning.

Da sagen sidste år blev behandlet i byretten, valgte Retten i Aarhus at frifinde den tiltalte for den del af anklagen, der handlede om bomber.

Men landsretten har altså vurderet, at beviserne for også dette forhold er tilstrækkelige til, at han kan dømmes.

Anklagemyndigheden mener da også, at byretten var for mild i mødet med Matoussi, der slap med tre års fængsel og en betinget udvisning.

Særligt spørgsmålet om udvisning ligger anklageren på sinde. Selv om den unge tuneser er født og opvokset i Danmark, er synspunktet, at en ubetinget udvisning er på sin plads.

Manden, der er bosat i Aarhus, har nægtet sig skyldig og forklaret, at han tog til Syrien i 2013 for at dele nødhjælp ud. Alligevel endte han i en militær træningslejr styret af IS i udkanten af den syriske by Aleppo.

Matoussi har forklaret, at han forsøgte at komme væk, da det gik op for ham, hvor han var havnet.

Forventningen er, at straffen i sagen udmåles tirsdag eftermiddag.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her