Annonce
JP Aarhus 20 år
Politi og retsvæsen

Piger på 11 og 12 år taget for butikstyveri: Forsøgte at stjæle nøglering til 25 kroner

Politiet sigtede i alt syv personer for butikstyveri mandag.

Østjyllands Politi måtte ved en stribe lejligheder rykke ud til butikstyveri mandag.

I et af tilfældene havde en butiksdetektiv i Føtex City Vest i Brabrand tilbageholdt to piger på 11 og 12 år. Detektiven havde bemærket pigerne, fordi de virkede nervøse og kiggede sig over skuldrene, mens de stod længe på samme sted, forklarede hun.

De blev stoppet ved kasselinjen, hvor vagten spurgte, om de havde glemt noget.

»Det mente pigerne umiddelbart ikke, men detektiven bad dem alligevel følge med. Og her viste det sig, at den ene af pigerne havde gemt en nøglering til en værdi af 25 kr. i sin jakkelomme,« skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Begge piger blev sigtet for tyveriet, ligesom deres forældre og de sociale myndigheder blev underrettet. Senere på formiddagen blev to andre helt unge piger på 13 og 14 år taget i at stjæle fra Lidl i City Vest.

De forlod butikken uden at betale for noget, men det viste sig, at de havde forsøgt at stjæle en række madvarer til en værdi af 95 kr. ud af butikken. De erkendte begge to, og deres forældre og de sociale myndigheder er blevet orienteret i sagen.

Senere på dagen var den igen gal i Føtex, hvor en 18-årig kvinde forsøgte at forlade butikken med en plade Marabou-chokolade uden at betale. Også denne unge kvinde erkendte tyveriforsøget.

Allerede fra morgenstunden måtte politiet dog rykke ud til en politianmeldelse i Bilka i Tilst, hvor en 27-årig butikstyv havde udløst en alarm, da hun forsøgte at gå gennem scan selv-kassen. Hun gemte fire stykker tøj fra butikken i sit jakkeærme og erkendte tyveriet, som hun blev sigtet for.

Hun var dog ikke alene. På overvågningen kunne man se, at hun havde været sammen med en 29-årig kvinde, der havde efterladt en taske med slik ved kasseområdet for derefter at forlade butikken alene.

Den 27-årige butikstyv blev bedt om at ringe efter sin veninde, der ligeledes blev sigtet for tyveri af tøjet og slikket, da hun vendte tilbage. Hun nægtede imidlertid at have noget med tyveriet, der havde en værdi á 620 kr., at gøre.

I alt løb det op i syv sigtelser for butikstyveri, før viseren havde passeret 16.15 på uret.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: V: Drop ny etape af letbanen

Bünyamin Simsek (V)

Debat: Voksenhandicap i Aarhus Kommune skraber bunden

Gert Landergren Due
Opsigtsvækkende historie i JP Aarhus viser konsekvenserne af kommunens lave prioritering.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Ros til stolen, der giver Aarhus en millionbesparelse: »Jeg kan være mig selv«
Aarhus Kommunes sparekatalog foreslår implementeringen af en ny bade- og hygiejnestol på kommunens plejehjem, hvilket skal give en besparelse på 5,3 mio. kr. Inden forslaget er vedtaget, møder stolen stor ros. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her