Annonce
JP Aarhus 20 år
Politi og retsvæsen

Piger på 11 og 12 år taget for butikstyveri: Forsøgte at stjæle nøglering til 25 kroner

Politiet sigtede i alt syv personer for butikstyveri mandag.

Østjyllands Politi måtte ved en stribe lejligheder rykke ud til butikstyveri mandag.

I et af tilfældene havde en butiksdetektiv i Føtex City Vest i Brabrand tilbageholdt to piger på 11 og 12 år. Detektiven havde bemærket pigerne, fordi de virkede nervøse og kiggede sig over skuldrene, mens de stod længe på samme sted, forklarede hun.

De blev stoppet ved kasselinjen, hvor vagten spurgte, om de havde glemt noget.

»Det mente pigerne umiddelbart ikke, men detektiven bad dem alligevel følge med. Og her viste det sig, at den ene af pigerne havde gemt en nøglering til en værdi af 25 kr. i sin jakkelomme,« skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Begge piger blev sigtet for tyveriet, ligesom deres forældre og de sociale myndigheder blev underrettet. Senere på formiddagen blev to andre helt unge piger på 13 og 14 år taget i at stjæle fra Lidl i City Vest.

De forlod butikken uden at betale for noget, men det viste sig, at de havde forsøgt at stjæle en række madvarer til en værdi af 95 kr. ud af butikken. De erkendte begge to, og deres forældre og de sociale myndigheder er blevet orienteret i sagen.

Senere på dagen var den igen gal i Føtex, hvor en 18-årig kvinde forsøgte at forlade butikken med en plade Marabou-chokolade uden at betale. Også denne unge kvinde erkendte tyveriforsøget.

Allerede fra morgenstunden måtte politiet dog rykke ud til en politianmeldelse i Bilka i Tilst, hvor en 27-årig butikstyv havde udløst en alarm, da hun forsøgte at gå gennem scan selv-kassen. Hun gemte fire stykker tøj fra butikken i sit jakkeærme og erkendte tyveriet, som hun blev sigtet for.

Hun var dog ikke alene. På overvågningen kunne man se, at hun havde været sammen med en 29-årig kvinde, der havde efterladt en taske med slik ved kasseområdet for derefter at forlade butikken alene.

Den 27-årige butikstyv blev bedt om at ringe efter sin veninde, der ligeledes blev sigtet for tyveri af tøjet og slikket, da hun vendte tilbage. Hun nægtede imidlertid at have noget med tyveriet, der havde en værdi á 620 kr., at gøre.

I alt løb det op i syv sigtelser for butikstyveri, før viseren havde passeret 16.15 på uret.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her