Politi og retsvæsen

Falske rengøringsfolk stjal penge og smykker fra ældre kvinde

De to kvinder forlod den 88-åriges hjem efter 20 minutter.

Tricktyve slår i gennemsnit til i Østjylland hver fjerde dag.

Torsdag var det en 88-årig kvinde fra Egå, som blev udsat for et sådan tyveri i sit eget hjem på Sommersmindevej.

Omkring klokken 13.00 ringede to udenlandske kvinder nemlig på kvindens dør. Da hun lukkede op, viste de ved hjælp af fagter, at de var kommet for at gøre rent.

Selvom den 88-årige angiveligt forsøgte at forklare, at hun lige havde fået gjort rent, gik de to kvinder ind i hendes hjem.

Her begyndte de ifølge Østjyllands Politi ivrigt at støve af i hele hjemmet. Efter 20 minutter forlod de igen adressen.

To mænd tilbød hjælp med at bære indkøbsposer og stjal pung

Det var på det tidspunkt, at den 88-årige kvinde opdagede, at hun manglede nogle kontanter samt smykker.

Den ældre kvinde har kun et sparsomt signalement af kvinderne, der beskrives som udenlandske. Ingen af dem talte dansk, og den ene var høj, mens den anden beskrives som lav. Begge var iført sort tøj.

»Østjyllands Politi opfordrer til, at man ikke lukker fremmede ind, man ikke har en aftale med i forvejen. Lav evt. en kontrolopringning til det firma, vedkommende siger de kommer fra eller bed om at få forevist id. Hvis du har den mindste mistanke til, at personerne ikke er dem, de udgiver sig for at være, så ring gerne til politiet med det samme,« lyder opfordringen fra politikredsen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Epilepsi-medicin skader muligvis børns mentale udvikling
Børn af kvinder, der har taget det antiepileptiske lægemiddel valproat under graviditeten, klarer sig dårligere i skolen, viser en ny undersøgelse af knap 500.000 danske børn. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her