Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Flere penge til de kreative erhverv

Interessen for at få penge fra Region Midtjylland til kreative projekter har været så stor, at regionen i år har øget puljen til 10 mio. kr. i 2014. Aarhus Kommune har store forventninger til, at pengene vil styrke den lokale erhvervsudvikling.

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) mener, at puljen til kreative projekter på 10 mio. kr. kan sætte skub i den midtjyske innovation og skabe nye arbejdspladse GAB

De kreative erhverv i Region Midtjylland har efterspurgt økonomisk støtte i så kontant grad, at regionen i 2014 har øget puljen til indsatsen More.Creative til 10 mio. kr.

Regionen satte initiativet i gang med 6 mio. kr. i 2013, men interessen for at få hjælp til erhvervsudviklingen i og omkring de kreative erhverv har været overvældende. Derfor er puljen nu sat op, og det vil bl.a. komme Aarhus Kommune til gode. More.Creative skal styrke erhvervsindsatsen i Kulturhovedstad Aarhus 2017. De ti mio. kr. skal bruges til at gøre Midtjylland til en stærk og internationalt anerkendt kreativ hub - og gerne med udgangspunkt i Aarhus.

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) mener, at de 10 mio. kr. kan sætte skub i den midtjyske innovation og skabe nye arbejdspladser.

»More.Creative har vist sig at være den helt rigtige satsning for Region Midtjylland. Flere hundrede virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner og kommuner meldte sig på banen, da vi lancerede vores initiativ. De gik sammen på kryds og tværs i 59 spændende projekter, hvoraf vi udvalgte ni til videre udvikling,« siger Bent Hansen, regionsrådsformand i Region Midtjylland, i en pressemeddelelse.

»Med de ekstra millioner i 2014 får vi mulighed for at videreudvikle de fem af de ni partnerskaber, der har vist de største vækstperspektiver,« siger Bent Hansen.

Et af de fem partnerskaber, der fortsætter i 2014, er Headstart Fashion. Det er en del af Aarhus Kommunes erhvervsplan og består af Creative Aarhus (Aarhus Kommune), uddannelsesinstitutionen Teko Design & Business samt en række lokale modevirksomheder.

Formålet med partnerskabet er at skabe vækst og flere arbejdspladser både i modebranchen og i den digitale branche.

De ekstra millioner i More.Creative-puljen i 2014 får stor betydning, mener Christian Chapelle, projektleder i Headstart Fashion.

»Pengene vil gøre en kæmpestor forskel. De betyder, at vi kan intensivere indsatsen til alle de projekter, som vi har på vej. For virksomhederne i Aarhus betyder den forhøjede pulje også, at vi kan igangsætte samarbejde blandt virksomhederne på et niveau, som ligger over det, vi ellers ville have kunnet,« siger Christian Chapelle, Aarhus Kommune.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her