Politik

Byens største partier skændes om folkeskoler

Planerne om nye folkeskoler går for langsomt, mener V og kalder S fodslæbende. En plat beskyldning, lyder det fra Peder Udengaard (S), som henviser til, at V ikke har stillet forslag om skolebyggeri i byrådet.

Børne og Unge-rådmand Bünyamin Simsek (V) mener, at der skal bygges adskillige nye skoler i Aarhus de kommende år, og han anklager Socialdemokratiet for ikke at tænke langsigtet nok på skoleområdet. Det afviser Peder Udengaard (S) dog. Her ses rådmanden ved et tidligere besøg på Samsøgades Skole. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

»Vi skal planlægge og bygge fem nye skoler, således vi har skolerne klar, når eleverne skal i skole, S arbejder fra dag til dag. Det er det største problem, at S ikke har vilje til at have en plan for Århus.«

Venstres spidskandidat til det kommende kommunalvalg, Bünyamin Simsek, skyder med skarpt mod Socialdemokratiet på sin Facebook-side, efter JP Aarhus har skrevet om fremtidens pladsudfordringer på kommunens folkeskoler. Søndag beskrev avisen således, at en tilgang på 12.000 elever de næste 20 år betyder, at skolerne i nogle af byens vækstområder allerede vil være fyldt op i 2023.

»Socialdemokratiet har leveret fint i forhold til boliger, planer for brokvarterer og krav om alment boligbyggeri. Men parallelt med tilflytningen af nye borgere har vi indtil videre været nødt til at rumme kommunens serviceydelser inden for næsten eksisterende rammer. Jeg har savnet, at Socialdemokratiet er gået om bord i arbejdet, efter vi fik fremlagt de her befolkningsprognoser for et helt år tilbage,« siger Bünyamin Simsek, der også er rådmand for Børn og Unge.

En plat og forkert påstand

Som eksempel på »socialdemokratisk fodslæberi« peger rådmanden bl.a. på udviklingen af bydelen Nye, hvor bydelens nye skole ifølge Bünyamin Simsek er vedtaget så sent, at den kun lige akkurat vil være færdig, til de første familier flytter ind.

Men Bünyamin Simseks påstand på Facebook passer ikke og er plat, skriver Socialdemokraternes ordfører, Peder Udengaard, i en kommentar på Venstre-mandens Facebook-side.

I søndagens avis forklarer Peder Udengaard, at partiet har været med til at indgå en aftale om, at Børn og Unge og Borgmesterens Afdeling frem mod budget 2019 skal lave en analyse af behovet for nybyggeri af yderligere skoler.

»Vi henholder os sådan set bare til det, vi har aftalt med Venstre. Bünyamin Simsek ved udmærket, at de to afdelinger skal i gang med en analyse og levere et ordentligt beslutningsgrundlag for byrådet. Fem nye skoler er en investering i omegnen af 1,3 mia. kr. Derfor er det vigtigt, at vi har helt styr på, hvor vi placerer dem mest hensigtsmæssigt,« siger han.

Der mangler ikke analyser

Peder Udengaard kalder desuden Bünyamin Simseks eksempel på socialdemokratisk fodslæberi i forbindelse med bydelen Nye »pudsig«, da Venstre ikke ville være med i budgetforliget, hvor man netop vedtog igangsættelsen af Nye.

Har Peder Udengaard ikke ret i, at den rigtige fremgangsmåde er at lave en analyse af behovet for nye skoler, inden man lægger en langsigtet plan?

»Jo, men vi mangler ikke viden, heller ikke analyser. Det analysearbejde, vi har besluttet, er sket efter pres fra mig som rådmand. Det er så kommet som en aftale i dette budgetforlig, som Peder Udengaard prøver at ranke ryggen på. Men udviklingen er foregået de sidste mange år, hvor jeg som ansvarlig rådmand på området gentagne gange har påpeget det her, uden at man ville lytte,« siger Bünyamin Simsek.

Den udlægning undrer dog Peder Udengaard, som peger på, at Venstres borgmesterkandidat har været rådmand i fire år, uden at der er fremsendt forslag til byrådet om skolebyggerier fra Børn og Unge.

»Som byråd er det svært at forholde sig til Bünyamin Simseks forslag om fem nye skoler, når de ikke er blevet stillet som forslag,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her