Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Byråd accepterer ekstraregning på 18 mio. kr. for havnebad

SF og Nye Borgerlige kunne ikke støtte ekstraregningen.

Aarhus Ø får sit havnebad, men det bliver med en ekstra regning på godt 18 mio. kr.

Den accepterede et flertal i Aarhus Byråd onsdag, hvor forslaget om at finde de ekstra millioner blev behandlet.

Aarhus Kommune modtog i 2012 en donation på 40 mio. kr. fra Købmand Herman Sallings Fond til etablering af et havnebad på De Bynære Havnearealer i Bassin 7. Men analyser i efteråret 2016 viste, at vandkvaliteten i Aarhus Havn er uegnet som badevand, så for at sikre, at der kommer besøgende i havnebadet næste år, skal der bl.a. etableres en spunskonstruktion omkring havnebadet samt biologisk vandrensning af badevandet. Samlet betyder det en ekstraregning på 18,6 mio. kr. I den samlede økonomi for Aarhus Ø er der i forvejen afsat 5 mio. kr. til ekstra foranstaltninger ved havnebadet på Aarhus Ø.

SF mener, at byrådet burde udsætte åbningen af havnebadet.

"Vi kan ikke tiltræde denne indstilling. For det første er vi ikke blevet betrygget i, at de planlagte løsninger er langtidsholdbare. Den anden del er, at vi kan erfare, at der allerede nu er brugt 2,1 mio, kr. på rådgivning af dette havnebad. Det mener vi er på kanten af byrådsbeslutningen, og det skulle man have orienteret byrådet om," sagde Jan Ravn Christensen.

Lars Boje Mathiesen, Nye Borgerlige, vil heller ikke være med.

"Vi har en skidt tendens i Aarhus Kommune til at tage imod gaver. Det er lige som at få en hundehvalp. Det er rigtig dejligt den dag, man får den, men ikke så spændende, når dyrlægeregningerne begynder at komme," sagde Lars Boje Mathiesen, der hæftede sig ved, at de kommende driftsomkostninger til livreddere ved havnebadet også løbet op i 500.000 kr. om året. 

De øvrige partier i byrådet støttede indstillingen.

"Vi siger tak for gaven, men hvordan kan vi gøre driften bedst og billigst? Det er dyrt, så derfor vil det være rart, hvis der var nogle pensionister eller unge, som ville melde sig som frivillige," sagde Jette Skive (DF), rådmand for sundhed og omsorg.  

Enhedslistens Peter Iversen konstaterede, at man normalt kan bytte gaver.

"Det kan man ikke med denne, og det har så nogle omkostninger. Vi ser også havnebadet som et aktiv for byen. Vi synes derfor, at det er en god ting at få det etableret, men jeg er enig med SF i, at sagen burde have været forelagt byrådet undervejs i forløbet," sagde Peter Iversen. 

Teknik-rådmand Kristian Würtz (S) fastslog, at en række af de nyeste attraktioner i Aarhus ikke ville have været opført, hvis ikke det var for private fondsbevilliger.

"Det er død træls, at dette bliver dyrere end forudsat. Men nogle af de håb og drømme til forandringer, som vi har haft til Aarhus, bliver nu realiseret. Det er ærgerligt at for meget regnvand betyder, at vandkvaliteten i Aarhus Havn er ringere end forudsat, men jeg er glad, at de nye løsninger betyder, at vi kan få en dukkert næste sommer," sagde Kristian Würtz.

Ved budgetforliget for 2017 blev der afsat 2,3 mio. kr. årligt til Kultur og Borgerservice til driften af havnebadet. I det afsatte beløb var det forudsat, at udgiften til livredder blev dækket af eksterne fonde. Det har alligevel ikke vist muligt. De samlede årlige driftsudgifter anslås derfor til 3,7 mio. kr., hvis havnebadet har åbent hele året.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Højhuspolitikkens fallit er nu bevist i Aarhus

Rune Fink Isaksen, arkitekt og byplanlægger MAÁ
Med byrådets tilladelse til opførelse af højhuset til Systematic ved Brabrandstien er det fastslået, at magthaverne lader hånt om byens ødelæggelse og borgernes demokratiske ret til indflydelse på planlægningen.

Debat: Ghettoplanen er udtryk for politisk afmagt

Malene Møller Hall, bestyrelsesmedlem Liberal Alliances Ungdom Aarhus, Skovvej 16

Debat: Trist, at Togfonden er barberet ned

Flemming Knudsen, Regionsrådsmedlem, Region Midtjylland, Marselis Boulevard 28, Aarhus C
Togfondens midler er reduceret markant, og det får betydning for infrastrukturen i Region Midtjylland.
Aarhus' historie

Serie: Aarhus fra A til Å. I dag A

I dag skal vi have Árós anlagt – og i løbet af mange følgende hundreder af år givet byen nye navne. Vi skal også se på byens symbol – byvåbenet.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Se dig for, og spar mange penge på ny grill
Der er stor forskel på, hvad de samme grill bliver solgt til på tværs af butikkerne. Du sparer i gennemsnit 29 procent ved at holde øje. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her