*

Politik

Kjeld Holm har fået nok - skifter Socialdemokratiet ud med Radikale

Særligt spørgsmålet om kvoteflygtninge har været afgørende for den tidligere biskops beslutning.

Kjeld Holm var biskop i Aarhus i årene 1994 til 2015. Foto: Anders Rye Skjoldjensen

»Jeg er ikke alene. Vi er mange socialdemokrater, der er utilpas ved partiets galoperende ryk til højre i flygtninge- og udlændingepolitikken. Af og til overvejer jeg stærkt efter en menneskealders medlemskab at melde mig ud.«

Sådan lød det i januar sidste år fra forhenværende biskop i Aarhus Kjeld Holm i et debatindlæg i Politiken.

Nu har den 72-årige Kjeld Holm offentliggjort, at han har valgt at skifte Socialdemokratiet ud med Radikale Venstre.

»Det er noget, der har været undervejs i et godt stykke tid. Jeg er blevet mere og mere betænkelig ved og utilfreds med Socialdemokratiets politik. Især flygtninge- og indvandrerpolitikken, som, jeg synes, er blevet værre og værre,« siger han.

Socialdemokraterne har vedtaget partitops flygtningekompromis

Det er særligt partiets støtte til udlændingeminister Inger Støjberg (V), der vil stoppe en mangeårig praksis med at tage imod 500 kvoteflygtninge årligt, og senest burkaforbuddet, som har fået Kjeld Holm til at ville skifte parti.

»Spørgsmålet om kvoteflygtninge var for mig at se fatalt. At et af verdens rigeste samfund ikke kan tage nogle af de allersvageste rystede mig. Det har været helt afgørende for min beslutning,« siger Kjeld Holm.

Også den »defensive« politik på retsområdet samt Socialdemokratiets europapolitik, hvor Kjeld Holm mener, at partiet »ligger på den lade side«, har været udslagsgivende for hans beslutning, forklarer han.

Den forhenværende biskop har været medlem af Socialdemokratiet de seneste 25 år.

»Da jeg meldte mig ind i Socialdemokratiet var det i vid udstrækning på grund af Svend Auken og Flemming Knudsen. Jeg mener, at Socialdemokatiet i dag er et helt, helt andet sted, end det var dengang,« siger han.

De mange år som medlem i Socialdemokratiet har ført mange gode venskaber med sig, påpeger Kjeld Holm.

»Et brud er jo altid noget, der koster lidt. Men jeg har også mange gode venner i Radikale Venstre, som jeg føler, at jeg ligger på linje med,« påpeger han.

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu

Det skal handle om at hjælpe andre

52-årige Charlotte Hold havde en succesfuld karriere inden for logistik og administration. Men en dag skiftede hun kurs. Hun ville lave noget, der gav mening. I dag arbejder hun for folk, der er ramt af den sjældne hjernesygdom Huntingtons Sygdom.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er forældet teknologi

Kim Kæraa, Holme Parkvej 261, Højbjerg
Aarhus burde indføre trolleybusser i stedet for letbanetog, der allerede er en gammeldags transportform.
Restauranter
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her