Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Stikbussen indsættes i Aarhus

Udsatte på Klostertorvet kan komme med mobilt værested til Nåleparken.

Koncentrationen af udsatte på Klostertorvet har i flere måneder skabt uro og utryghed i området. Arkivfoto

I løbet af en uge vil Socialforvaltningen i Aarhus Kommune indsætte en gadebus, som skal fungere som mobilt værested for misbrugere. Bussen, som drives sammen med Kirkens Korshær, skal samtidig tilbyde kørsel fra Klostertorvet til Nåleparken i Sydhavnen for enden af Jægergårdsgade.

Uværdigt for alle parter

Bussen bliver indsat i et forsøg på at aflaste Klostertorvet, hvor mange misbrugere holder til.

Situationen er akut, så vi skal gå efter de hurtige indsatser. Men vi skal også arbejde langsigtet, så vi ikke skal slukke ildebrande hver sommer.
Thomas Medom (SF), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse

»Ingen kan være tjent med, at et af byens mest centrale og befærdede torve er så belastet, som tilfældet er med Klostertorvet. Det er ikke værdigt for de socialt udsatte, og det er helt uacceptabelt for dem, der har deres daglige gang i området. Vi løser ikke alle problemer med et snuptag, men vi opruster den samlede indsats, både fra Teknik og Miljø og fra Socialforvaltningen, med det formål, at vi ser en hurtig bedring,« siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø.

Akut situation

Sammen med Thomas Medom (SF), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, vil Kristian Würtz sætte flere tiltag i søen.

De indebærer ud over gadebussen, at der bliver søgt om tilladelse til at åbne et nyt stofindtagelsesrum, som enten skal være mobilt eller være en midlertidig løsning i Sydhavnen. Med det ekstra stofindtagelsesrum håber man også at kunne aflaste det eksisterende, som ligger i Kirkens Korshær ved Klostertorvet.

»Situationen er akut, så vi skal gå efter de hurtige indsatser. Men vi skal også arbejde langsigtet, så vi ikke skal slukke ildebrande hver sommer. Vi skal have en grundig vurdering af, hvordan vi på den længere bane kan flytte rundt på byens tilbud til målgruppen, og her er alt i spil,« udtaler Thomas Medom (S).

Desuden vil Teknik og Miljø øge både vedligeholdelse og rengøring på hellestederne, så de bliver mere attraktive at bruge.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Sundhedsstyrelsen kan ikke anbefale stoftest i nattelivet
Niels Sandø, sektionschef i Sundhedsstyrelsen
Modsat Kim Gosmer vurderer vi i Sundhedsstyrelsen, at der på nuværende tidspunkt ikke foreligger god nok viden om positive og negative effekter af stoftest i nattelivet og festmiljøerne.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

DF’er i Aarhus: Udflyt folketingspolitikerne

Jakob Søgaard Clausen, folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Århus Øst Nyborggade 3 st. th., 8000 Aarhus C
Politikerne bør have pligt til at bo i den valgkreds, de stiller op, mener den aarhusianske DF’er Jakob Søgaard Clausen.

Debat: Hjælpen til de psykisk syge er mere eller mindre ikkeeksisterende

Jesper Park van der Schaft, selv med psykisk sygdom, 8000 Aarhus C
Nogle vil synes, at det er en meget hård overskrift. Men desværre ser vi gang på gang, hvordan mennesker med psykisk sygdom bliver negligeret af politikerne og af myndighederne i Danmark.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her