Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Stikbussen indsættes i Aarhus

Udsatte på Klostertorvet kan komme med mobilt værested til Nåleparken.

Koncentrationen af udsatte på Klostertorvet har i flere måneder skabt uro og utryghed i området. Arkivfoto

I løbet af en uge vil Socialforvaltningen i Aarhus Kommune indsætte en gadebus, som skal fungere som mobilt værested for misbrugere. Bussen, som drives sammen med Kirkens Korshær, skal samtidig tilbyde kørsel fra Klostertorvet til Nåleparken i Sydhavnen for enden af Jægergårdsgade.

Uværdigt for alle parter

Bussen bliver indsat i et forsøg på at aflaste Klostertorvet, hvor mange misbrugere holder til.

Situationen er akut, så vi skal gå efter de hurtige indsatser. Men vi skal også arbejde langsigtet, så vi ikke skal slukke ildebrande hver sommer.
Thomas Medom (SF), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse

»Ingen kan være tjent med, at et af byens mest centrale og befærdede torve er så belastet, som tilfældet er med Klostertorvet. Det er ikke værdigt for de socialt udsatte, og det er helt uacceptabelt for dem, der har deres daglige gang i området. Vi løser ikke alle problemer med et snuptag, men vi opruster den samlede indsats, både fra Teknik og Miljø og fra Socialforvaltningen, med det formål, at vi ser en hurtig bedring,« siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø.

Akut situation

Sammen med Thomas Medom (SF), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, vil Kristian Würtz sætte flere tiltag i søen.

De indebærer ud over gadebussen, at der bliver søgt om tilladelse til at åbne et nyt stofindtagelsesrum, som enten skal være mobilt eller være en midlertidig løsning i Sydhavnen. Med det ekstra stofindtagelsesrum håber man også at kunne aflaste det eksisterende, som ligger i Kirkens Korshær ved Klostertorvet.

»Situationen er akut, så vi skal gå efter de hurtige indsatser. Men vi skal også arbejde langsigtet, så vi ikke skal slukke ildebrande hver sommer. Vi skal have en grundig vurdering af, hvordan vi på den længere bane kan flytte rundt på byens tilbud til målgruppen, og her er alt i spil,« udtaler Thomas Medom (S).

Desuden vil Teknik og Miljø øge både vedligeholdelse og rengøring på hellestederne, så de bliver mere attraktive at bruge.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Stofrum flytter til Sydhavnen
Klostertorvet bliver måske en smule roligere, efter byrådet onsdag besluttede at flytte kommunens stofindtagelsesrum under Kirkens Korshær i Nørre Allé.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her