Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Aarhus-rådmand vil have løsnet grebet om førtidspension

Sammen med landets andre store kommuner har social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF) skrevet til beskæftigelsesministeren for at få ændret loven om førtidspension.

Social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF) er medunderskriver på et brev til beskæftigelsesministeren med et opråb om at lovgivningen for tildelingen af førtidspension er for stram. Arkivfoto

Alvorligt syge borgere sidder fast i systemet i årevis for at leve op til stramme kriterier og hårde krav om dokumentation for at kunne få førtidspension, og det er problem.

Sådan lyder opråbet i et åbent brev til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) fra landets seks største kommuner, der mener, at lovgivningen på området er for stram.

Brevet er bragt i dag i Information og underskrevet af de kommunalpolitikere med ansvaret for beskæftigelsesområdet i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Randers.

Heri konstaterer de, at de gode intentioner med reformen om førtidspension og fleksjob fra 2013, der skulle få udsatte borgere til at blive en del af det arbejdsmarkedet, er lykkedes ved at gå nye veje. Men i samme åndedrag fastslår de, at der stadig er borgere, som er for syge til at vende tilbage på arbejdsmarkedet.

Selv om de politiske intentioner var, at de meget syge borgere hurtigt skulle kunne få tildelt førtidspension, forhindrer lovgivningen en hurtig og effektiv sagsbehandling for disse borgere, fastslår politikerne i brevet.

Over for Information uddyber den aarhusianske social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF):

»Rigtig mange århusianere sidder fast i det her system. Loven er blevet så kompleks og har fået et defineringsniveau, der betyder, at antallet af arbejdsprøvninger og mængden af mennesker, der skal involveres i en enkelt borgers sag, tager årevis.«

I Aarhus får flere førtidspension end i København. Forskellen i tildelingen kommunerne imellem, fremhæver politikerne som et signal om, at der er behov for at kigge på lovgivningen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kronik: Ønsker til justeringer af reglerne for førtidspension
Finn Amby, Sisse Schaldemose
Der er sket en deregulering, som efterlader et stort rum for kommunale skøn i forhold til tildeling af førtidspension og fleksjob. Set i det lys kan det ikke undre, at der har udviklet sig en meget forskelligartet praksis på området.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skær ikke i knoglerne, og fokusér

Ole Husum
Når økonomien er under pres, er det nødvendigt at lave nogle kortsigtede besparelser.

Debat: Himmelbjergets helhedsplan: Det lukkede og tavse byråd

Anders Hougaard
Helhedsplanen angår i allerhøjeste grad vores natur og beskyttelsen af den. Men lige præcis de partier, som ellers markerer sig mest i forhold til naturbeskyttelse, har været totalt tavse.

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her