*

Politik

Interne mails: Kommunal topledelse var bekendt med kontroversiel sag

I modstrid med hvad der tidligere er forklaret, kendte den øverste ledelse i Teknik og Miljø i halvanden måned til en personalesag, der senere kostede topchef jobbet.

Direktøren for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Erik Jespersen, vil ikke kommentere de nye oplysninger. Foto: Casper Dalhoff

En række interne dokumenter modsiger nu den forklaring, som direktøren i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Erik Jespersen, har givet offentligheden i en sag om den bortviste forvaltningschef Claus Pedersen, der er mistænkt for underslæb, tjenesteforsømmelse og for at have modtaget bestikkelse.

Som tidligere beskrevet i JP Aarhus var det en to år gammel personalesag, som i november sidste år kostede Claus Pedersen sit job som chef i Center for Byens Anvendelse. Erik Jespersen har forklaret, at han ikke kendte til personalesagen, før den tidligere chef tilsyneladende selv fortalte direktøren om sagen den 28. oktober sidste år. Men nye dokumenter fortæller en anden historie.

Direktør blev orienteret

Halvanden måned forinden, den 7. september 2016, modtog Erik Jespersen en mail fra Claus Pedersen, som bad om hjælp til at besvare en række spørgsmål fra Århus Stiftstidende om bl.a. den konkrete personalesag.

Udover Erik Jespersen blev mailen også sendt til økonomichef Michael Johansson, anlægschef Trine Buus Karlsen, HR-chef Hanne Thalund og kommunikationschef Sune Bové, som dagen efter sendte et forslag til direktøren og økonomichefen med svar på Århus Stiftstidendes spørgsmål. Han skrev, at han snarest »kommer forbi« Erik Jespersens kontor.

Frarådede at tale om sagen

Dokumenterne viser også, at HR-chef Hanne Thalund – modsat den hidtidige forklaring – på det tidspunkt allerede var bekendt med sagen. I en mail til Claus Pedersen dateret den 7. september 2016 skriver hun, at hun »kender til« personalesagen, og at hun fik kendskab til sagen »i forbindelse med en sygefraværsopfølgning«: »Du har selv efterfølgende uopfordret i en samtale med mig henvist til netop denne hændelse, (…) og herunder fortalte du mig også, at du havde orienteret Erik (Jespersen, red.) om det passerede.

Kommunal topchefs fyringsgrundlag var ikke ny viden

Jeg gør derefter ikke yderligere,« skriver hun bl.a. i mailen, hvori hun fraråder Claus Pedersen at referere til sagen over for pressen. Hverken Erik Jespersen, Hanne Thalund, Michael Johansson eller Sune Bové har ønsket at kommentere oplysningerne. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Trine Buus Karlsen eller Claus Pedersen.

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu

Det skal handle om at hjælpe andre

52-årige Charlotte Hold havde en succesfuld karriere inden for logistik og administration. Men en dag skiftede hun kurs. Hun ville lave noget, der gav mening. I dag arbejder hun for folk, der er ramt af den sjældne hjernesygdom Huntingtons Sygdom.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Nu kan arkitekter også helbrede psykisk syge

Lis Fihl, pensioneret cand.mag. Kastorvej 1, Højbjerg
Er det ikke fantastisk, at danske arkitekter nu er blevet så dygtige, at de ved, hvordan man skal hjælpe med at helbrede psykisk syge?
Restauranter
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her