Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Politik

»Det er ikke børnene, der skal hegnes ind. Det er de pædofile«

Lars Boje Mathiesen er klar i sit budskab, og det samme er rådmand for Børn og Unge Bünyamin Simsek: Børn skal ikke spærres inde. Det skal »de syge skabninger«.

Alle forældres værste mareridt indtraf onsdag, da en fireårig pige blev bortført her fra Børnehuset Snogebæksvej i Aarhus V. En 33-årig mand er sigtet og varetægtsfængslet for også at have voldtaget pigen. En på alle måder forfærdelig sag, som alligevel ikke får de aarhusianske politikere til at drømme om institutioner, der skal hegnes inde som fængsler. Foto: Helle Arensbak

Sagen om den fireårige pige, der onsdag blev bortført fra sin børnehave i Aarhus V og derefter misbrugt, har vakt furore, også blandt politikere. Men den får ikke den konsekvens, at der nu bliver bygget højere hegn omkring børneinstitutionerne.

Det fastslår rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek (V).

»Vi skal ikke handle i panik. Det er forfærdeligt, hvad der er sket, men det skal ikke udløse en automatreaktion,« siger han.

»Nu afventer jeg en grundig redegørelse om hele sagen, også fra Østjyllands Politi, og så må vi se, om der er behov for at bygge højere hegn ved nogle institutioner. Men det kommer ikke til at ske, at vi får amerikanske tilstande med fire meter høje hegn og indgange, hvor alle skal tjekkes. Sådanne forhold ønsker jeg ikke.«

Forældre kan være trygge

Rådmanden mener, at hele systemet skal tage ved lære af den tragiske hændelse, men mener, at forældrene stadig kan være trygge ved at aflevere deres barn i en institution.

»Hvis der er sikkerhedsmæssige udfordringer, må vi kigge på dem. Vi er også villige til at foretage fysiske foranstaltninger, f.eks. at rydde træer og buske, men det skal ske ud fra en vurdering af de virkelige forhold hvert enkelt sted. Der bliver ikke tale om en skrivebordsbeslutning,« siger han og understreger, at åbne, offentlige institutioner, hvad enten det er et rådhus, et sygehus eller en børnehave, er en del af kvaliteten ved det danske samfund.

Han har fuld tillid til personalet i institutionen og roser det for at handle både klogt og rigtigt, da det fandt ud af, hvad der var sket.

Vi skal ikke handle i panik.
Bünyamin Simsek (V), rådmand for Børn og Unge

»Løsningen er ikke at pakke børnene ind i hegn. Det er de personer, de syge skabninger, der kan finde på sådan noget, der skal spærres inde.«

Byrådsmedlem Lars Boje Mathiesen (NB) er enig.

»Det er ikke børnene, der skal hegnes ind. Det er de pædofile,« siger han, der er til Folkemødet på Bornholm og her har mødt flere af sine politiske kolleger fra Aarhus.

»Alle er ret berørte. Det er jo forfærdeligt, hvad der er sket.«

Ligesom Bünyamin Simsek giver han sin fulde opbakning til personalet i institutionen.

»Jeg bebrejder dem intet. Jeg mener grundlæggende, at normeringerne i de aarhusianske daginstitutioner er for lave, men selv om der havde været flere ansatte, havde det ikke forhindret en sag som denne.«

Kendt af politiet

En 33-årig mand blev bl.a. på baggrund af den fireårige piges forklaringer anholdt onsdag aften og blev torsdag efter et lukket grundlovsforhør i Retten i Aarhus varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for overgreb mod pigen.

Han er kendt af politiet, men for andre kriminelle forhold, oplyser vicepolitiinspektør Lennart Glerup, Østjyllands Politi.

Politiet efterforsker stadig sagen og har derfor lige nu ingen kommentarer, men hører fortsat gerne fra vidner, der kan have set noget i området omkring Snogebæksvej og Trillegårdsvej i Aarhus V.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Biler
Kias nye model mangler højdepunkter
Kia Stonic er lavere end de fleste af konkurrenterne, og det gør, at man savner lidt af crossover-fornemmelsen. Prisen er også i den høje ende, mens komforten halter. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her