*

Politik

Byrådet skal drøfte afskedigelser igen

Alle tvivlsspørgsmål om afskedigelser og forflyttelser i afdelingen for Center for Byens Anvendelse bør undersøges, mener Nye Borgerlige.

Hvis ikke alle sager om afskedigelser i de to afdelinger Center for Byens Anvendelse og Natur og Vejservice, undersøges, risikerer kommunen, at sagen aldrig stopper.

Det mener byrådsmedlem Lars Boje Mathiesen, Nye Borgerlige, som derfor har sendt et forslag om, at alle personalesager i afdelingerne skal undersøges af eksterne konsulenter. På byrådets møde den 28. april i år kunne et flertal – Socialdemokratiet, SF og De Radikale – ikke støtte forslaget fra Nye Borgerlige om, at der skal laves en undersøgelse af, om alle afskedigede i de afdelinger, som den bortviste topchef Claus Pedersen var chef for, er blevet fyret af reelle årsager eller ej. Forslaget blev sendt i magistraten, som skal behandle sagen mandag. Og på onsdag skal byrådet tage stilling til spørgsmålet igen.

»Vi kan ikke udelukke, at der er sket afskedigelser på et forkert grundlag. Det skal vi have afgjort også for Aarhus Kommunes skyld. Kommunen har brug for at blive frikendt for at have gjort noget forkert i denne sag,« siger Lars Boje Mathiesen.

Afdeling afviser

Forud for mandagens magistratsmøde har Teknik og Miljø, som Center for Byens Anvendelse og Natur og Vejservice hører under, sendt en udtalelse til politikerne.

I udtalelsen fastslår teknikrådmand Kristian Würtz (S) og direktør Erik Jespersen, at afdelingen ikke kan anbefale en undersøgelse. Årsagen er, at alle konkrete personalesager er foregået i dialog med fagforeninger, og at disse ikke har ønsket at genoptage sagerne.

»De relevante faglige organisationer har heller ikke i forbindelse med den seneste medieomtale af forholdene i Natur og Vej Service og i Center for Byens Anvendelse henvendt sig for at få sagerne genoptaget,« skriver Teknik og Miljø.

Flere mistænkelige forhold i Center for Byens Anvendelse og Natur og Vej Service i Aarhus Kommune efterforskes af Østjyllands Politi.

Den tidligere forvaltningschef Claus Pedersen blev i december 2016 bortvist og er mistænkt for bestikkelse, underslæb og tjenesteforsømmelse.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Nu kan arkitekter også helbrede psykisk syge

Lis Fihl, pensioneret cand.mag. Kastorvej 1, Højbjerg
Er det ikke fantastisk, at danske arkitekter nu er blevet så dygtige, at de ved, hvordan man skal hjælpe med at helbrede psykisk syge?
Restauranter
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere
Nye familier: »Julen er et potentielt minefelt«
Med stigningen i antallet af skilsmisser er der også kommet en stigning i antallet af sammenbragte familier. De forskellige traditioner og høje forventninger kan føre til konflikter, men med de nye familiemedlemmer kommer også muligheden for at gentænke julen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her