*

Politik

10 byrådsmedlemmer er til folkemøde på Bornholm

I den første version af denne artikel fremgik det, at Aarhus Kommune samlet havde en delegation på 37 deltagere med til folklemødet. Det korrekte antal er 31.

Aarhus Kommune er arrangør/medarrangør af fem debatter på Folkemødet i år. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto

Aarhus Kommune har afsat 150.000 kr. på deltagelse i årets folkemøde på Bornholm.

Aarhus Kommune er bredt repræsenteret på årets folkemøde på Bornholm, der åbnede torsdag.

Med borgmester Jacob Bundsgaard (S) i spidsen har landets næststørste by derudover ni byrådsmedlemmer med på eventen, som samler aktører inden for bl.a. politik, organisations- og erhvervsliv i Danmark.

Foruden borgmesteren er Socialdemokratiet i Aarhus Byråd repræsenteret ved teknikrådmand Kristian Würtz og byrådsmedlem Aage Rais. Venstre har sendt byrådsmedlemmerne Gert Bjerregaard og Hans Skou, mens Enhedslistens Peter Hegner Bonfils, den radikale Anne Nygaard og Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen også er på Bornholm i disse dage. Dansk Folkeparti har begge sine byrådsmedlemmer, Knud N. Mathiesen og ældrerådmand Jette Skive med på mødet.

Jette Skive, som skal være med i en paneldebat arrangeret af Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune, om demens, har følgeskab af fem medarbejdere i sin forvaltning.

31 deltagere

Børn og Unge-afdelingen har også fem medarbejdere med på Folkemødet, mens borgmesteren bl.a. har sin stadsdirektør Niels Højberg. Samlet set har Aarhus Kommune en delegation på 31 deltagere med på Folkemødet.

Aarhus Kommune har afsat en samlet udgiftsramme på 150.000 kr. for Aarhus Kommunes vedkommende. Men derudover afholdes andre udgifter – bl.a. for borgmesterens transport og ophold af kommunernes landsorganisation KL, og de fire medarbejdere fra Business Region Aarhus afregnes også direkte fra erhvervskontoret, der har adresse på Aarhus Rådhus. Derudover betaler det regionale kommunekontaktråd (KKR) under KL for transport og logi til tre af deltagerne fra Aarhus.

Aarhus Kommune er arrangør/medarrangør af fem debatter på Folkemødet i år. Udover den omtalte debat ”Går du nøgen i svømmehallen?” med deltagelse af sundhed- og omsorgsrådmand Jette Skive, står Aarhus Kommune også bag arrangementerne ”Slip frivilligheden fri”, ”Klima-battle Aarhus-København”, og to debatter under titlen ”Samtaler i rundkreds giver bonus”.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her