Politik

Parcelhusejere skal have én stor have i naturen

Der bliver brygget på en ny plan for Årslev Fælled-området.

Parcelhusejere i Årslev Fælled skal kunne gå direkte ud i naturen fra deres hjem, mener talsmand for Årslev Fælled. Foto: Casper Dalhoff

Årslev Fælled er nu en del af det nye forslag til kommuneplan 2017, som byrådet har sendt i offentlig høring. Det betyder at byrådet, der skal starte næste år, skal begynde en proces om, hvordan området ved Årslev skal tage form, bl.a. med workshops og inddragelse af lokale. Det skriver Århus Stiftstidende.

Planen indebærer bl.a. foreløbigt, at parcelhusejere skal have naturen direkte i deres baghave i et stort fællesområde i stedet for en almindelig have. Det er drømmen om et område, der er miljømæssigt bæredygtigt, der er tænkt ind i planerne.

»Fortætning er et bærende princip i Aarhus Kommunes nye planstrategi. Det vil vi gerne i dialog om, men vi vil ikke gå væk fra princippet om en fælled. Vi må justere på, hvordan man gør det, men grundprincippet er at droppe parcelhuset,« siger Kim Bisgaard, talsmand for Årslev Fælled og en af ophavsmændene til idéen om en moderne fælled i området.

Visionerne for Årslev Fælled-området vil blive udarbejdet i et samarbejde mellem byrådet, Brabrand-Årslev Fællesråd, projektgruppen bag Årslev Fælled, andre projektudviklere, magistratsafdelinger og lodsejere fra området.

Årslev vil finde en helt ny måde at bo på

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.

Debat: Præcisering om letbanen til Harlev

Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
Letbanen skal naturligvis ikke ødelægge midtbyen i Aarhus, når banegården er flyttet til Firkløveret, så ligger skinnerne klar fra Aarhus H ud til Brabrand. Herfra skal de blot videreføres til Harlev.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her