*

Politik

Borgmester: Oplagt at lægge styrelse i Aarhus

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) glæder sig over, at den nye Toldstyrelsen med i alt 600-650 medarbejdere får hovedsæde i Aarhus.

Borgmesteren glæder sig til at byde 600-650 nye skattemedarbejdere velkommen til Aarhus. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Aarhus nyder gavn af, at regeringen har valgt at nedlægge det skandaleramte Skat, der i stedet bliver opdelt i syv styrelser. Den ene, Toldstyrelsen med i alt i alt 600-650 medarbejdere skal have hovedsæde i Aarhus. Den beslutning passer byens borgmester, Jacob Bundsgaard (S) ganske fint.

»Det er meget glædeligt, at regeringen har valgt at placere Toldstyrelsen i Aarhus, og det vil jeg gerne kvittere for over for regeringen,« lyder det fra borgmesteren i en pressemeddelelse, som Aarhus Kommune udsendte tirsdag formiddag, da skatteminister Karsten Lauritzen (V) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde præsenteret regeringens plan for opsplitningen af Skat.

Regeringens plan er klar: Om et år er det slut med Skat, som vi kender det

Han forstår godt beslutningen:

»Aarhus er et attraktivt sted at bo og arbejde, og det er derfor helt oplagt at placere en styrelse i Aarhus, hvor det er muligt at tiltrække og fastholde de nødvendige medarbejdere og kompetencer. For kun på den måde vil det være muligt at genskabe tilliden til skattevæsenet og give borgerne det skattevæsen, de har en berettiget forventning om.«

Borgmesteren glæder sig til at byde mange nye skattemedarbejdere velkommen til Aarhus.

»Vi vil som kommune stå til rådighed, når den nye styrelse og dens medarbejdere skal etablere sig i byen. Vi vil gøre vores til, at styrelsen hurtigt muligt kan komme i gang og få arbejdsro til at udføre deres vigtige arbejdsopgaver,« fastslår han.

Også Venstres i Aarhus ser frem til, at byen skal huse den nye styrelse.

»I Venstre glæder vi os over, at regeringen har valgt at placere Toldstyrelsen i Aarhus. Det sender et klart signal om, at regeringen fortsætter med udflytningen af offentlige arbejdspladser sådan, at statslige arbejdspladser ikke kun er forbeholdt København. Så ros til regeringen,« lyder det fra partiets politiske ordfører Gert Bjerregaard, der tiføjer:

»Det har stor betydning for Aarhus, og det kan skabe fremdrift for vores by med så mange nye skattemedarbejdere.«

Skat lukker den 1. juli 2018, hvorefter de syv styrelser står for opgaverne.

Her skal syv nye skattestyrelser ligge

Toldstyrelsen i Aarhus skal tage sig af afregning og kontrol på toldområdet. Ud over hovedsædet i Aarhus får styrelsen til huse i Køge. Toldstyrelsen er desuden til stede en række steder ved landets grænser, herunder i havne og lufthavne: Billund, Esbjerg, Frederikshavn, Hirtshals, Kastrup, Nordhavn, Nørre Alslev, Padborg, Rønne og Aarhus Havn.

Den nylagte skattekabale betyder, at Aarhus i 2021 samlet set har 560 skattearbejdspladser, hvilket er 110 flere end i dag.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er forældet teknologi

Kim Kæraa, Holme Parkvej 261, Højbjerg
Aarhus burde indføre trolleybusser i stedet for letbanetog, der allerede er en gammeldags transportform.
Restauranter
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her