*

Politik

Nye brokvarter-boliger skal tiltrække familier

Kommunen har fået grønt lys til at opføre yderligere boliger til det nye brokvarter. Ifølge en begejstret rådmand skal de nye boliger bl.a. tiltrække børnefamilier.

Det nye brokvarter, der løber fra Godsbanen i øst til Åbyhøj i vest, fik i onsdags grønt lys til endnu flere boliger.

På den trekantede grund, der afgrænses af Søren Frichs Vej, H. C. Tvenges Vej og A. Hertzums Vej, vil der blive opført 360 boliger med et samlet boligareal på 29.500 kvm. Sidste år blev kvarterets første spadestik taget til i alt 1.300 ungdomsboliger på Søren Frichs Vej, og med de 360 nye boliger øst for ringgaden er forvandlingen fra gammelt industrikvarter til attraktiv bydel kommet et godt stykke tættere på. Det glæder rådmand i Teknik og Miljø Kristian Würtz (S).

»Området ligger fuldstændig fantastisk med Aarhus å som nabo og med gåafstand til midtbyen. Det nye brokvarter er første gang siden Trøjborg, at vi har muligheden for at lave et bykvarter, som kan få sit eget hovedstrøg med Søren Frichs Vej, hvor man kan få grønne gårde og nogle gader, som også er behagelige at opholde sig i,« siger Kristian Würtz.

I boligernes stueetager vil der komme butikker, caféer, restauranter og fitnesscenter. De nye boliger får en generel bygningshøjde på fire-seks etager med mulighed for enkelte steder at bygge i syv etager. Den maksimale højde for bygningen er fastsat til 25 meter.

Kristian Würtz mener, at de nye boliger kan være med til at skabe et fornyet liv til et område af byen, der hidtil primært har været benyttet af virksomheder til industri, men hvor flere bygninger i dag står tomme, og flere virksomheder er under afvikling.

Tiltrække børnefamilier

JP Aarhus skrev fornylig om, at en stor del af de studerende i byen flytter ud af byen, når de skal stifte familie. Ved at etablere en masse familieboliger er det bl.a. denne gruppe af borgere, som rådmanden håber på at kunne tiltrække.

»Nogle vil sikkert gerne forstadslivet, men jeg tror også, at nogle vil blive boende i byen med børn, hvis der ellers bliver bygget boliger til det. Kigger vi på boligpriserne i Aarhus, er der et marked, der endnu ikke er mættet. Her skal boligerne i brokvarteret levere varen. Jeg ser meget frem til, at de her boliger kan være en måde for en ny generation at bo i by på,« siger han.

Med lokalplanen til de nye boliger har kommunen stillet krav om, at mindst 20 pct. af boligarealet skal være forbeholdt almene boliger. Det er der ifølge Kristian Würtz en klar grund til.

»Vi vil gerne have, at alle har ret til at bo i Aarhus. Vi skal forhindre, at de nye kvarterer, vi bygger, bliver rene business-class-kvarterer. Det sikrer vi ved, at boligforeningerne også bygger en andel af boligerne,« siger han.

I Teknik og Miljø er ambitionen med det nye brokvarter at sikre et bredt spektrum af boliger med ungdomsboliger, store familieboliger, lejligheder til single-hustande.

»Vi kan få et kvarter med en indbygget dynamik, der skal tiltrække mange forskellige typer af aarhusianere.«

Rådmanden lægger vægt på, at kvarteret ligger godt i forhold til den kollektive trafik og anser det som en stor fordel at kunne bygge boliger på et område, hvor det meste af infrastrukturen i forvejen er på plads.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her