Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

VisitAarhus: Aarhus har brug for nyt kongrescenter

Aarhus Kommune skal reservere plads til opførelse af et nyt kongrescenter med plads til 2.000 personer, lyder det fra VisitAarhus.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) mener, at kommunen skal sørge for, at der kan bygges en ny kongreshal: »En stor by som Aarhus skal have en multihal, som kan bruges til forskellige arrangementer. Det håber jeg, at resten af byrådet også har forståelse for.« Foto: Gregers Tycho

Konference- og kongresgæster strømmer til Aarhus, og derfor er der brug for et ekstra kongrescenter med plads til 2.000 personer. Det konstaterer bestyrelsen i turistorganisationen VisitAarhus, som efter et analysearbejde nu sender anbefalingen videre til Aarhus Kommune. Forhåbningen er, at kommunen vil reservere plads til et nyt kongrescenter i de kommende lokalplaner for Sydhavnen eller Aarhus Ø.

»Den nuværende kapacitet er nået i forhold til kongresser i Aarhus. I dag har vi en maks. kapacitet til 1.500 personer i Scandinavian Congress Center og Musikhuset Aarhus, men vi ved, at der er et kæmpemarked i kongresindustrien. Vi henter mange kongresser til Aarhus i øjeblikket, og den næste vækstdynamo for Aarhus på turistområdet er derfor et nyt centralt beliggende kongrescenter,« siger Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus.

Turisme og omsætning

Aarhus skal i de kommende måneder være vært for en række internationale kongresser med omkring 1.000 kongresdeltagere på bl.a. fødevare- og medicoområdet. Til efteråret holder fagforeningerne FOA og Dansk Metal også kongres i Aarhus med hver 700 deltagere. Næste år følger flere internationale kongresser, og kronen på værket er kongressen Rehab International, som kommer til Aarhus i 2020 med 2.500 deltagere. Det bliver den største kongresevent nogensinde i Aarhus, fastslår Peer H. Kristensen.

»Det tyder ikke på, at der er en begrænsning på, hvor meget Aarhus kan tiltrække fremover. Et ekstra kongrescenter vil være med til at drive endnu flere hotelinvesteringer ind i Aarhus. Det vil give øget turisme og øget omsætning til byen,« siger han.

Erhvervsfolk strømmer til Aarhus

En af byens store konferencearrangører, Aarhus Universitet (AU), støtter idéen om et nyt kongrescenter.

»Vi er udfordret i forhold til lokaliteterne. Vi kommer aldrig op i ligaen, der kan afholde megakongresser for 10.000 deltagere, men vi vil kunne tiltrække 2.500-4.000 kongresdeltagere, og vi har hotelkapaciteten til at understøtte det,« siger Anders Frølund, eventchef på AU.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) mener, at kommunen skal sørge for, at der kan bygges en ny kongreshal:

»En stor by som Aarhus skal have en multihal, som kan bruges til forskellige arrangementer. Det håber jeg, at resten af byrådet også har forståelse for.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Erhvervsfolk strømmer til Aarhus
Antallet af erhvervsturister i Aarhus er steget med 46 pct. siden 2010. Aarhus halter dog langt efter København, hvor forretningsfolk i samme periode har øget overnatningerne med 89 pct.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: EU-romantisk idealisme

Henrik Ræder Clausen
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Med luksusliner gennem Norges vilde kystlandskaber
Krydstogter kan noget helt specielt, hvis man gerne vil opleve flere feriedestinationer på én gang. Men med Silver Spirit bliver den vanedannende gode mad og det meget høje serviceniveau også en del af oplevelsen. 
Se flere
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere
Spånplade: Hele Danmark arbejder for Kronospan
Når danskerne afleverer træ på den lokale genbrugsstation, arbejder de for Kronospan i Pindstrup, der fabrikerer spånplader til bl.a. køkkener, skriveborde og gulve. For når Kronospan fremstiller spånplader, er 75 procent af træet genbrugstræ, hvor rigtig meget af det stammer fra landets genbrugsstationer. Der er penge i genbrug – en omsætning på ca. 500 mio. kr. årligt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her