Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Ansættelsesstop på ældreområdet

For at komme millionbesparelser i Sundhed og Omsorg i møde har forvaltningen indført et øjeblikkeligt stop for varige ansættelser på en række områder.

I afdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse vil et lignende ansættelsesstop på lederplan blive iværksat, forventer rådmand Thomas Medom (SF). Arkivfoto: Katrine Marie Kragh

Sparekravet på ca. 265,5 mio. kr. frem til 2019 har tvunget forvaltningen for Sundhed og Omsorg til at indføre et ansættelsesstop.

Beslutningen betyder, at der ikke vil blive ansat nye områdechefer, viceområdechefer og ledere i forvaltningen. Samtidig er der indført et delvist ansættelsesstop i stillinger i lokalområdernes stabe samt stillinger omfattet af HK- og AC-overenskomsten. På disse områder kan der kun ske midlertidige ansættelser indtil den 30. april 2016.

»I de kommende besparelser har vi valgt at spare særligt på de administrative og ledelsesmæssige funktioner. Vi skal spare i alt 8 pct. på administrationen. Vi kan ikke undgå, at der er medarbejdere, der bliver overtallige, og derfor har vi valgt at indføre ansættelsesstop allerede nu,« skriver Hosea Dutschke, direktør for Sundhed og Omsorg, i en mail til JP Aarhus.

Færre lokalområder

Besparelserne i Sundhed og Omsorg sker som følge af det såkaldte omprioriteringsbidrag, der betyder, at Aarhus Kommune får ca. 1 mia. kr. mindre i tilskud fra staten. I forrige uge skrev JP Aarhus, at den øverste ledelse i Sundhed og Omsorg har fremlagt et sparekatalog med 29 forslag til konkrete besparelser.

Forslagene omfatter bl.a. lukning af to af byens 37 lokalcentre og en reducering fra ni til syv lokalområder. Hvis forslagene bliver gennemført, vil det i de kommende fire år betyde besparelser på op mod 91 mio. kr. om året og 190 færre ansatte i 2019.

Ifølge sundhed- og omsorgsforvaltningen sker ansættelsesstoppet med henblik på at gennemføre besparelserne »så hensigtsmæssigt og lempeligt som muligt«. I 2013 var der et fuldt ansættelsesstop i Sundhed og Omsorg. Det er dog ikke nødvendigt i denne omgang, siger Hosea Dutschke.

K: Indfør ansættelsesstop i hele kommunen

Et »fornuftigt« stop

I afdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse vil et lignende ansættelsesstop på lederplan blive iværksat, forventer rådmand Thomas Medom (SF). Han tager spørgsmålet op på et møde med magistratens medarbejderforeninger mandag.

Næstformanden i Aarhus Kommunes øverste samarbejdsudvalg mener, at indførelsen af ansættelsesstoppet på visse områder kan være fornuftigt.

»Vi har tidligere set, at et generelt ansættelsesstop i hele kommunen rammer skævt og giver problemer i hverdagen,« siger Trine Quist, næstformand, Fællesmed-udvalget, og fællestillidsrepræsentant for socialrådgiverne i Aarhus Kommune.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: V: Drop ny etape af letbanen

Bünyamin Simsek (V)

Debat: Voksenhandicap i Aarhus Kommune skraber bunden

Gert Landergren Due
Opsigtsvækkende historie i JP Aarhus viser konsekvenserne af kommunens lave prioritering.

Debat: Det spidser til

Morten Nystrup
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her