Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Skolesalg sikrer penge til nye multihaller

Beboerne i Mårslet, Hjortshøj og Harlev får hver 4 mio. kr. til opførelse af nye multihaller.

»Det er en glædelig beslutning. Det er vigtigt, at der bliver bygget idrætsanlæg i lokalsamfundene, så det hele ikke kommer til at ligge inde i midtbyen,« siger Gert Bjerregaard, politisk ordfører for Venstre i Aarhus Byråd. Foto: David Bering

Partierne bag det seneste skolestrukturforlig, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og SF, er blevet enige om at tildele tre konkrete multihalprojekter 4 mio. kr.

Dermed kan borgerne i Mårslet, Hjortshøj og Harlev få mere plads til kultur- og idrætsaktiviteter.

»Det er en vigtig prioritering, at vi vælger at støtte de tre lokalsamfund med at opføre nye multihaller. Multihallerne kan fungere som et samlingssted til glæde for hele lokalsamfundet og foreningslivet. Ambitionen har også været at muliggøre visionen fra folkeskolereformen om stigende fysisk aktivitet i skolerne,« siger byrådsmedlem Anette Poulsen (S).

Pengene til de kommende haller kommer fra salget af de tidligere skoler i Kolt og Vejlby. Skolerne blev nedlagt i forbindelse med udmøntningen af skolestrukturforliget fra 2012. Ifølge Anette Poulsen skal de kommende multihaller også være med til at sikre mere liv i yderområderne i Aarhus Kommune.

Den pointe kan byrådets største oppositionsparti, Venstre, tilslutte sig, og selv om partiet står uden for skolestrukturforliget, støtter Venstre beslutningen om at sende pengene videre til de tre nye multihaller.

»Det er en glædelig beslutning. Det er vigtigt, at der bliver bygget idrætsanlæg i lokalsamfundene, så det hele ikke kommer til at ligge inde i midtbyen,« siger Gert Bjerregaard, politisk ordfører for Venstre i Aarhus Byråd.

I Mårslet er beboerne langt i planerne om multihallen. I maj fik projektet fuld opbakning fra byrådet med en kommunegaranti på et lån til projektet på op til 10 mio. kr.

Planen om den nye hal i Mårslet blev sat i gang i april 2006 af en lokal projektgruppe, som også har iværksat en indsamling i lokalområdet. Den nye hal skal ifølge planen bestå af bl.a. en idrætshal, café med køkken, lokaler til motion og spinning, multirum, ekstra omklædning mv. Projektets anlægsbudget er ca. 17 mio. kr.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Maj 68 er en mediemyte

Torkil Fonsmark
Slut 1960’erne var en underholdende tid. Men når yngre kolleger har udtrykt misundelse over, at de ikke levede i den tid, må man dog konstatere, at så vildt var det altså ikke.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her