Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Rådmand lover hurtig afklaring om ny ringvej

Efter et borgermøde i Tranbjerg mandag lover teknik-rådmanden en afklaring om vejforbindelsen mellem Beder og Bering i efteråret.

Et ”luftfoto” i retning mod vest viser, hvordan vejen kan komme til at forløbe syd for Mårslet og Tranbjerg efter den af teknik- og miljøforvaltningen anbefalede linjeføring A. Tilslutningen til Tandervej vil ske med en rundkørsel.

Linjeføringen af den fremtidige vej mellem Bering og Beder skal være afgjort i efteråret.

Det lover teknik- og miljø-rådmand Kristian Würtz (S) efter et meget velbesøgt borgermøde mandag på Grønløkkeskolen i Tranbjerg, hvor fordele og ulemper i forbindelse med de tre linjeføringsforslag blev gennemgået.

»Med tre linjeføringer i spil er der rigtig mange, som ikke ved, om de er købt eller solgt. Flere gav over for mig udtryk for det pres, som de var under, og appellerede til, at vi træffer en beslutning, så de kan agere,« fortæller rådmanden.

BERING-BEDER-VEJEN
12 km lang ringvej
  • Aarhus Kommune ønsker at fastlægge et tracé for en ny vejforbindelse i det sydlige Aarhus.
  • Vejen skal forbinde Oddervej i sydøst med Torshøjvej og Østjyske Motorvej i nordvest.
  • Vejen bliver ca. 12 km lang og skal sammen med Østjyske Motorvej og Djurslandmotorvejen udgøre en del af en ny, overordnet ringvejsforbindelse rundt om Aarhus.
  • Denne ring skal bl.a. aflaste det øvrige, overordnede vejnet og give en mere ligelig fordeling af trafikbelastningen på de sydlige indfaldsveje.

»Mit mål er, at byrådet træffer en afgørelse i efteråret, og det kan ikke blive tidligere, for jeg er sikker på, at der kommer rigtig mange bemærkninger i høringsfasen. Og dem skal vi have god tid til at sætte os ind i og respondere ordentligt på,« understreger Kristian Würtz.

Der er tidligere gennemført en VVM-redegørelse, som har undersøgt tre alternative linjeføringer. Ud fra beskrivelserne her anbefalede teknik- og miljø-afdelingen i slutningen af september 2014 byrådet at vælge den nordligste løsning (linjeføring A, red.).

»Det er ikke sådan, at linjeføring A stråler og er langt bedre end de andre på alle parametre, men ud fra en samlet vurdering og henset til, at det er den, som giver den største trafikaflastning, er det den, jeg anbefaler. Og når det er stemningen, er det mest fair at sige det. Men det er vigtigt at understrege, at det stadig sagtens kan blive en af de andre efter høringsfasen,« siger Kristian Würtz.

Aflastning nødvendig

Bering-Beder-vejen vil blive omkring 12 km lang, og den skal sammen med Østjyske Motorvej og Djurslandmotorvejen udgøre en del af en overordnet ringvejsforbindelse rundt om Aarhus. Denne ring skal bl.a. medvirke til at aflaste det øvrige overordnede vejnet og give en mere ligelig fordeling af trafikbelastningen på de sydlige indfaldsveje.

»Presset på vejene i den sydlige del af kommunen forventes at stige yderligere i de kommende år. Bering-Beder-vejen kan aflaste såvel de større som de mindre veje i området, og vejen vil derfor på sigt være en væsentlig brik i fremtidens samlede trafikløsning for den sydlige del af kommunen,« fortæller rådmanden.

Usikker tidsplan

Byrådet har afsat 57 mio. kr. til at påbegynde Bering-Beder-vejen. Det betyder bl.a., at kommunen har mulighed for at overtage arealer til vejen, når linjeføringen er afklaret. Den samlede finansiering af Bering-Beder-vejen vil blive drøftet i forbindelse med fremtidige anlægsprioriteringer, og dermed er det usikkert, hvornår vejen bliver lavet.

»Rigtig mange vil gerne have en ringvej syd om Aarhus, så de kan komme hurtigere til og fra arbejde, men rigtig mange af dem, som deltog på mødet forleden, har en bolig eller et landbrug, som bliver direkte berørt, eller er bekymret for en støjpåvirkning. Dem skylder vi først og fremmest en afklaring,« fastslår han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu

Debat: Der var engang et yndigt land … hvor blev det af?

Tina Di Caterino
Jeg græmmes over mange danskeres åbenlyse intolerance over borgere med anden etnisk baggrund.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her