Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

S: Bassin 7 er et tegn på, at krisen er forbi

Der er bred politisk enighed om udviklingsplanen for Bassin 7 på Aarhus Ø. Planen blev dog sendt til udvalgsbehandling, da den ikke flugter med strategien for havnen.

Projektet for Bassin 7 er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Kommune, Bjarke Ingels’ arkitektfirma BIG og Gehl Architects. Illustration: BIG

Planen for Bassin 7 på Aarhus Ø er så skæv og kreativ, at det kun kan være et tegn på, at Aarhus er økonomisk styrket, mener Steen B. Andersen (S).

»Vi tager hermed hul på en helt ny, kreativ fremtid. Det her er et paradigmeskift fra lige linjer og en markering af, at krisen for alvor er ved at være slut i Aarhus,« sagde han under onsdagens byrådsmøde.

Udviklingsplanen for området var til behandling i byrådet, men blev trods bred politisk opbakning ikke vedtaget, da flere politikere ønskede den sendt til udvalgsbehandling i Teknik og Miljø.

Usikkerhed om p-pladser

Jan Ravn Christensen (SF) var usikker på en del af byggeriet.

»Modsat andre projekter på Aarhus Ø ligger den højeste bygning ud mod havnebassinet. Jeg forstår, at det er for at lave en større afskærmning. Men det er svært at vide, hvad det betyder for udsynsforholdene,« sagde han.

Liberal Alliances suppleant, Rune Meilandt, støttede forslaget om at sende indstillingen til udvalgsbehandling.

»Der er mange gode perspektiver, men jeg er især interesseret i, om mængden af parkeringspladser er tilstrækkelig,« sagde han.

Udviklingsplanen er udviklet af Aarhus Kommune i samarbejde med bl.a. BIG og Gehl Architects. Pointen er at skabe liv og et byrum i et område, hvor der ikke i forvejen bor mennesker. Derfor har Strandbaren, som på kort tid har tiltrukket mange aarhusianere til havnen, været en af inspirationskilderne til planen.

Aarhus’ filetstykke

Venstres Gert Bjerregaard var umiddelbart klar på at vedtage indstillingen, men ville ikke lade Steen B. Andersens bemærkning stå uimodsagt.

»Jeg kan tilslutte mig de positive ord om udviklingsplanen. Men under sidste byrådsmøde diskuterede vi Aarhus-målene. Der drejede det sig om beskæftigelse, og der vil jeg altså understrege, at Aarhus ikke er ude af krisen.«

Rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S) ser frem til at tage sagen op i udvalget, da han mener, at området er et af Aarhus’ bedste.

»Bassin 7 er et af filetstykkerne i Aarhus midtby. Det er stedet med mest potentiale for en attraktion for alle aarhusianere. Den bærende tanke er at skabe en havneby, der er god at leve i og indbydende for bydelens gæster. Det kan vi skabe ikke mindst på grund af en rigtig generøs donation fra Salling Fonden.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her