Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Her er årets politiske bommerter

Nytår er tid for kåringer, og JP Århus’ politiske reportere uddeler her - absolut subjektivt - årets titler.

JP Århus' politiske reportere følger politikerne og byrådsmøderne i Århus tæt året rundt. I anledningen af nytåret er det blevet tid til at kåre politikernes største bommerter i 2010.

Årets kovending I

Rådmand Marc Perera Christensen (K) ville op til kommunalvalget i 2009 skære halvdelen af kommunens kommunikationsfolk væk og bl.a. bruge pengene på vagter i busserne.

Da han året efter som rådmand selv blev en del af systemet, kom han frem til, at der var brug for hver og én af kommunikations- og pressefolkene.

Årets kovending II

Kristian Würtz (S) vikarierede kortvarigt som børne- og ungerådmand og oplevede her, at det er vigtigt at kunne tælle til 16, flertallet i byrådet.

Først afviste han kategorisk, at kommunekassen skulle dække Viby Skoles tab på, at skolens tidligere administrationschef havde lænset kassen for 1,2 mio. kr.

Da der få dage efter viste sig et flertal uden om Socialdemokraterne for at lade kommunekassen betale, vendte den fungerende rådmand på en tallerken og var »…glad for, at vi her og nu kan finde en løsning for Viby Skole«.

Årets kovending III

Anne Mette Villadsen (K).

Mens De Konservatives leder Marc Perera Christensen tordnede imod forslaget om at ændre byens stavemåde fra Århus til Aarhus, støttede Anne Mette Villadsen (K) borgmesterens forslag.

I hvert fald indtil afstemningen i byrådssalen i november. Her stemte hun imod.

Årets groveste sammenligning

Rådmand Marc Perera Christensen (K) sammenlignede i forbindelse med regeringens ønske om at ændre styreformen i de større byer borgmester Nicolai Wammen (S) med Stalin.

Det var et uværdigt angreb fra et medlem af magistraten, sagde Socialdemokraterne.

Marc Perera Christensen beklagede sin udtalelse.

Året mest naive udtalelse

Hanne Vinther (S) udtalte i en debat om, at nogle daginstitutioner har fravalgt svinekød i frokostordningen:

»Man skal servere et sundt måltid mad, og jeg vil tro, at det er derfor, at nogle bestyrelser fravælger svinekød. Mon ikke det i virkeligheden har noget at gøre med, at institutionerne med fravalget løser den problematik, at de muslimske børn ikke spiser svinekød?

Årets undvigemanøvre

Borgmester Nicolai Wammen (S) nægtede at lægge tallene for to sparepakker sammen og direkte indrømme, at der hvert af de kommende år skal spares over en halv mia. kr. - en historisk stor sparerunde - i Århus Kommune.

Med to separate sparepakker lyder tallet ikke så højt, og han vil være mindre sårbar i sin kommende valgkamp til Folketinget, hvor han givetvis vil blive kritiseret for at flygte fra et kæmpe hul i kommunekassen.

Årets brudte valgløfte

Borgmester Nicolai Wammen (S) lovede, at han ville blive hele valgperioden, men allerede året efter 2009-valget meddelte han, at han vil gå efter en plads i Folketinget i forbindelse med det valg, der kommer i 2011.

Årets svipser

Anne Mette Villadsen (K), Lars Skov (DF) og Kate Runge (V).

De beskyldte i en forespørgsel, der også var stilet til pressen, direktør for sundhed og omsorg Hosea Dutschke, for bevidst at tilbageholde et brev fra en brugerrådsformand til sundheds- og omsorgsudvalget.

Senere samme dag måtte de med røde ører give direktøren en uforbeholden undskyldning. Udvalget havde fået brevet.

Har du andre forslag til listen over årets politiske bommerter, så kom med dem her. Husk en begrundelse.

Deltag i debatten

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her