*

Politik

Græsrodsbevægelse i protest ved vejkryds

En græsrodsbevægelse demonstrerer ved alle større vejkryds i Århus.

Jeppe Spure Nielsen protesterer mod den siddende regering ved Harald Jensens Plads. Foto: Thomas Lund Hansen

Det er en kold omgang, sådan en morgen kl 7.30, men Jeppe Spure Nielsen og 10 andre mener, at det er i en god sags tjeneste.

Den 35-årige projektkoordinator står ved Harald Jensens Plads med et skilt: "Børn indespærret på asylcentre... et Danmark vi kan li'? X Ny regering - Ja tak".

"Jeg synes, at kræmmermentaliteten er for herskende i Danmark. Folk tænker kun på at få en fladskærm eller bil nummer to, men er det godt nok?" spørger Jeppe Spure Nielsen, der samlede 10 venner til at etablere kampagnen, som han har døbt "KrydsKampagnen".

Frustrationer

Han kunne mærke, at han blev nødt til at komme af med sit budskab på en eller anden måde, ellers ville han blive frustreret. Derfor blev det til den klassiske skiltekampagne, som mange ser på vej til arbejde.

"Jeg kan se, at folk inde i biler kigge en ekstra gang på mig, og hvis der er to i bilen, så går snakken," siger Jeppe Spure Nielsen.

"Vores budskab er, at vi vil have en ny regering, for den vi har nu, er for kynisk og usolidarisk."

Han afviser, at gruppen er partipolitisk, men går med til, at der nok ikke er nogen af de medvirkende, der stemmer på hverken V, K eller O.

"KrydsKampagnen" kører kl 7.30-8.30 til og med valgdagen 13/11.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her