Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Byrådsflertal for en ny træallé ved Moesgaard

Løsning på tilkørselsproblemer kræver en ekstra tur på rådhuset.

Træernes tilstand er så dårlig, at sår, skader, svamp og væltede træer fortløbende vil forringe alléens tilstand yderligere. Arkivfoto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Ritzau Scanpix

En ny udvidet Moesgaard Allé bliver formentlig resultatet af byrådets behandling af forslaget til et nyt kommuneplantillæg på området. I hvert falder hælder et flertal af byrådets partier til, at udfordringen med tilkørselsmulighederne til Moesgaard Museum løses ved at lave en ny allé.

Alternativet sendte dog forslaget tilbage til behandling i teknisk udvalg.

»Vi er meget opmærksomme på hensynet til de gamle træer, som ud over historisk betydning også rummer stor betydning i forhold til biodiversitet. Vi ønsker en udvalgsbehandling, hvor vi kan dykke ned i, om vi ikke godt kan bevare disse træer i en eller anden grad,« sagde Liv Gro Jensen (AL) på onsdagens byrådsmøde.

Kommuneplantillægget var fra den 12. oktober 2017 til den 5. januar 2018 i en offentlig høring om fem forskellige forslag til vejløsninger, men en ny vej er ifølge Aarhus Kommune samlet set den bedste løsning, idet den både sikrer en tidssvarende adgangsbetjening af Moesgård Museum og på længere sigt vil styrke kulturmiljøet og landskabet omkring Moesgård.

Det er samtidig den løsning, som Teknik og Miljø vurderer bedst kan tilgodese formålet med fredningen af den samlede allé. Teknik og Miljø erkender, at det på kort sigt vil være et stort tab, at den nuværende allé fældes og erstattes med nye træer, men træernes tilstand er så dårlig, at sår, skader, svamp og væltede træer fortløbende vil forringe alléens tilstand yderligere, fremgår det.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aftaler bør være aftaler på Aarhus Ø

Poul Stenbøg
Det er uacceptabelt, at kommunens Ø-administration mener, at bygherre og kommunen i fællesskab kan få et selvskabt indtægtstab godtgjort ved at bryde indgåede aftaler og uden videre tillade, at samtlige sidebygninger bliver på 14 etager og ikke syv som klausuleret i aftalerne med de eksisterende Lighthouse-bygninger.

Debat: Vil Gert Bjerregaard ødelægge Aarhus Havn?

Flemming Jessen
Kan Venstre da virkelig ikke forstå, at byens, erhvervslivets og havnens vækst hænger ubrydeligt sammen?
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her