Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Bering-Beder-vejen ligger fast

Et byrådsflertal fastholder den oprindelige linjeføring af den kommende omfartsvej.

Bering-Beder-Vejen kan stå færdig i 2022. Illustration

Helt som ventet fastholdt Aarhus Byråd på onsdagens byrådsmøde den oprindelige linjeføring af Bering-Beder-vejen.

Formanden for teknisk udvalg, Keld Hvalsø (EL), havde ellers foreslået byrådet at undersøge muligheden for et andet forløb ved Enslev - den såkaldte linjeføring A10. Årsagen er muligheden for måske at spare kommunale penge - op mod måske 15 mio. kr. - på etableringen af den nye omfartsvej mellem Beder og Bering, hvor linjeføringen af den sydlige vejforbindelse efter en VVM-undersøgelse og offentlig høring endeligt blev lagt fast i 2016. Dengang var der tre vejforløb i spil, og valget faldt på den nordligste.

Trods protest: Aarhus byråd holder fast ved Bering-Beder-vejføringen

Men der er ikke flertal i byrådet for den nye linjeføring. De to største partier i Aarhus Byråd, Socialdemokratiet og Venstre, takkede nej. Det samme gjorde bl.a. Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

»Når vi i 2022 tager vejen i brug, så bliver den en gevinst. Nu må vi videre, og der er altid ting, som kan undersøges,« sagde Marc Perera Christensen (K).

Usikkerheden i økonomien i den alternative linjeføring foreslået af Enhedslisten er blandt de overvejende årsager til, at flertallet i byrådet ikke ønsker at se nærmere på muligheden. Men det er forkert, fastholdt Keld Hvalsø.

»Netop på grund af usikkerheden skal vi have undersøgt økonomien i forslaget. Hvis der er penge at spare, så skal vi gøre det,« sagde Keld Hvalsø.

Hvis linjeføringen af Bering-Beder-vejen skulle undersøges igen, så ville arbejdet med vejen blive udsat i et år, har teknikrådmand Bünyamin Simsek (V) tidligere konstateret. Bering-Beder-vejen skal fuldende den tredje ringforbindelse rundt om Aarhus sammen med E45 og Djurslandsmotorvejen og aflaste en række små veje i sydbyen, hvor den også skal give en god forbindelse mellem nuværende og fremtidige byområder, f.eks. Tranbjerg, Mårslet, Kolt og Beder-Malling.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.

Debat: Regeringens spareiver rammer gymnasiale suppleringskurser

Annette Nordstrøm Hansen
Enhver skelen til faglige og pædagogiske hensyn bliver tilsidesat til fordel for jagten på selv de mindste besparelser.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her