Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Tusindvis af ungdomsboliger på vej

Ungdomsboliger er en vigtig investering i byens udvikling, siger teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V), der glæder siger over, at over 3.000 nye boliger vil stå klar i de kommende år.

Presset på ungdomsboligerne i Aarhus er ekstra stort i øjeblikket, da flere unge flytter til byen for at begynde på deres studium.

Derfor bliver der arbejdet på højtryk for at følge med på efterspørgslen efter ungsdomsboliger, lyder det i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommunes afdeling for Teknik og Miljø, som oplyser, at der i løbet af de kommende år vil stå 3.072 ungdomsboliger fordelt på 24 steder i hele Aarhus Kommune klar til byens studerende. Nogle af dem er på tegnebrættet, mens andre af dem står allerede klar til, at de studerende kan pakke deres flyttekasser ud.

Vi skal gøre, hvad vi kan for at sikre et højt uddannelsesniveau i Aarhus, og derfor er det vigtigt, at vi får bygget flere ungdomsboliger
Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø

»Vi vil gerne sikre os, at de unge, der kommer til byen for at studere, får så god en start som muligt, og derfor er det vigtigt, at vi sørger for, at bygge flere ungdomsboliger. De studerende er med til at forme byen og give byen det ungdommelige præg, som byen er kendt for. Det glæder mig derfor meget, at vi kan stille så mange nye ungdomsboliger til rådighed,« siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i pressemeddelelsen.

»Vi skal gøre, hvad vi kan for at sikre et højt uddannelsesniveau i Aarhus, og derfor er det vigtigt, at vi får bygget flere ungdomsboliger. Det er en vigtig investering i udviklingen i byen,« siger Bünyamin Simsek.

Totalt smøgfrit: Åbykollegiet bliver byens første røgfrie kollegium

I en ny aftale om kommunernes økonomi blev kommunernes forening KL og regeringen før sommerferien bl.a. enige om, at det kommunale tilskud til almene boliger skal fastholdes på et stabilt lavt niveau.

Bünyamin Simsek fremhæver, at det er positivt, at kommunen med aftalen får bedre muligheder for at bygge flere små boliger, som den i øjeblikket oplever stor efterspørgsel på, og at det også vil komme de unge studerende til gavn.

På disse 24 lokationer er ungdomsboliger på vej eller står allerede klar til indflytning. Illustration: Aarhus Kommune

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her