Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Venstre vil styrke omdiskuteret handicapindsats med millioner

5 mio. kr. årligt skal sikre 11 nye medarbejdere i handicapcentret for børn, så medarbejderne kan følge familierne tættere.

Charlotte Jensen er talsperson for Dialoggruppen børn med handicap. Hun har selv stået frem i JP Aarhus og fortalt, hvordan hun oplevede et kæmpe dokumentationskrav for at få lov til at hjemmetræne sin datter med et handicap. Foto: Morten Lau-Nielsen

Kritikken af Aarhus Kommunes handicapindsats for børn har med rette været stigende over de seneste fire-fem år.

Sådan motiverer Venstre sit forslag om at afsætte 5 mio. kr. årligt til at ansætte 11 nye medarbejdere i handicapcentret for børn.

»For Venstre handler det om, at vi med rette har nogle forældre, hvor vi kan se, at vi som kommune ikke understøtter dem godt nok. Det gælder både, når vi taler om børnene med handicap og deres forældre, der får afslag på diverse støtteordninger som f.eks. tabt arbejdsfortjeneste og aflastning,« siger Venstres medlem af social- og beskæftigelsesudvalget, Gert Bjerregaard.

Fejl i afgørelser

Forslaget kommer, efter at to forældre til børn med handicap i JP Aarhus har fortalt om bl.a. fejl i handicapcentrets afgørelser, kæmpe dokumentationskrav til hjemmetræning og lange sagsbehandlingstider, hvor syge sagsbehandlere har fået sager til at gå i stå.

Man kan vælge at vente på, at evalueringen er færdig, men man kan også vælge at geare op nu på det, der virker.
Gert Bjerregaard (V), medlem af social- og beskæftigelsesudvalget

Siden har Dialoggruppen børn med handicap sendt et åbent brev til samtlige byrådsmedlemmer, hvor 20 anonyme forældre fortæller om udfordringer med handicapindsatsen for børn. Repræsentanter for seks lokale handicaporganisationer var medunderskrivere på brevet.

Ifølge Venstre skal de 11 medarbejdere bruges til at udbrede projektet tættere på familien, som på forsøgsbasis har kørt på børnehandicapområdet siden 2016. Projektet omfatter omkring 10 pct. af familierne til de omkring 2.000 børn tilknyttet handicapcentret, og går ud på, at sagsbehandlerne får færre sager. Det giver mulighed for, at rådgiverne og det øvrige professionelle netværk arbejder meget tæt på barnet og familien.

Paneler og stormøder

»Man kan vælge at vente på, at evalueringen er færdig, men man kan også vælge at geare op nu på det, der virker,« siger Gert Bjerregaard, med henvisning til at projektet skal evalueres i 2019.


Den nuværende forsøgsordning koster ca. 5 mio. kr. årligt, så med Venstres forslag vil omkring 20 pct. af familierne tilknyttet handicapcentret for børn blive en del af projektet.

I begyndelsen af maj kom socialforvaltningen med et udspil til at forbedre kommunens handicapindsats. Forvaltningen vil bl.a. udbrede erfaringer fra tættere på familien, men har ikke peget på at bakke indsatsen op med økonomiske midler. Desuden er der nedsat to brugerpaneler. Der vil blive afholdt årlige stormøder med organisationer, forældre og kommunale medarbejdere. Og der vil blive gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt forældre til børn med handicap i 2018.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Når man fodrer hunden med dens hale …
Søren Møller Petersen
Jeg har desværre fået indtryk af, at ledelsen i Handicapcentret for Børn i Aarhus har forsømt at tydeliggøre de retlige problemer, der følger af de faktiske sparetiltag, der er gennemført hen over de sidste år inden for handicapcentrets sagsområde.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.

Debat: V: Drop ny etape af letbanen

Bünyamin Simsek (V)
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her