Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Kommunen får to måneder til at forklare sig i frisørsag

Jurister har tidligere slået fast, at borgmesterens deltagelse i frisørvideoen er en overtrædelse af kommunalfuldmagten, der forbyder kommunen at støtte enkelte virksomheder.

Aarhus Kommune har to måneder til at udforme en udtalelse om frisørsagen til Ankestyrelsen, som derefter vil tage stilling til, om kommunen bør ændre praksis.

Efter JP Aarhus fortalte, at borgmester Jacob Bundsgaard (S) havde medvirket i en reklamevideo for frisørsalonen Slikhaar, har Ankestyrelsen nu sendt et brev til kommunen og anmodet om at få en forklaring i sagen, inden der er gået to måneder.

»Ankestyrelsen er gennem nogle avisartikler blevet opmærksom på, at borgmesteren i Aarhus Kommune medvirker i en video fra en frisørsalon. Til brug for Ankestyrelsens vurdering af, om der skal rejses en tilsynssag, anmoder vi Aarhus Kommune om en udtalelse,« står der i brevet, som blev sendt til rådhuset i sidste uge.

Frisørsagen

Jacob Bundsgaard medvirkede i en video for frisørvirksomheden Slikhaar. Eksperter slog fast, at borgmesterens deltagelse overskred kommunalfuldmagten.

Sagen blev taget op i Folketinget, hvor indenrigsministeren sendte sagen til Ankestyrelsen, der nu har bedt Aarhus Kommune komme med en udtalelse i sagen.

Hvis Ankestyrelsen mener, at der på baggrund af udtalelsen er behov for en opstramning, er kommunen forpligtet til at rette ind og ændre praksis.

Hvis Ankestyrelsen mener, at der på baggrund af udtalelsen er behov for en opstramning, er kommunen forpligtet til at rette ind og ændre praksis.

En video-gimmick

Under et besøg hos frisørvirksomheden Slikhaar fik borgmesteren trimmet og studset håret. Det kom der en video ud af, hvori virksomhedens egne produkter blev fremvist undervejs. Videoen blev efterfølgende lagt på frisørens Youtube-kanal, der har 1,8 mio. abonnenter.

Dansk Folkeparti om KL-formands reklamevideo for frisørsalon: »Det er forkasteligt«

Jurister har tidligere over for JP Aarhus slået fast, at borgmesterens deltagelse i frisørvideoen er en overtrædelse af kommunalfuldmagten, der forbyder kommunen at støtte enkelte virksomheder. Rådmand Jette Skive (DF) bad derefter borgmesteren udforme en redegørelse, hvori han afviste, at der var sket en overtrædelse og i stedet kaldte det en naturlig del af sit borgmestervirke. Sagen landede ved indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), som henviste til Ankestyrelsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Voksenhandicap i Aarhus Kommune skraber bunden

Gert Landergren Due
Opsigtsvækkende historie i JP Aarhus viser konsekvenserne af kommunens lave prioritering.

Debat: Det spidser til

Morten Nystrup

Debat: Store køretøjer bevæger sig også sidelæns

Georg Facius
En afgørende faktor overses ved ulykker med store, svingende køretøjer. Det burde undersøges nærmere.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her