Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Stofrum flytter til Sydhavnen

Klostertorvet bliver måske en smule roligere, efter byrådet onsdag besluttede at flytte kommunens stofindtagelsesrum under Kirkens Korshær i Nørre Allé.

Er det en god idé at skabe sengepladser til hjemløse unge ved siden af Aarhus Kommunes stofindtagelsesrum, hvor misbrugere har deres daglige gang.

Det ønskede Enhedslisten at diskuttere, da byrådet onsdag vedtog at flytte stofindtagelsesrummet fra Nørre Allé til Sydhavnen og i samme ombæring skabe 10 nye sengepladser til unge.

»Vi er tilhængere af et tilbud om stofindtagelsesrum og tilhængere flere sengepladser. Men vi er bekymrede, fordi vi har snakket med gamle stofmisbrugere, som entydigt siger, at man ikke bør lave sengepladser for unge ved stofindtagelsesrum. Vi bør finde alternative muligheder for sovepladser, så de ikke skal gå tæt op og ned af de gamle misbrugere,« sagde Keld Hvalsø (EL).

Men rådmændene for Teknik og Miljø samt Sociale Forhold og Beskæftigelse, Kristian Würtz (S) og Bünyamin Simsek (V) appellerede begge til, at byrådet vedtog indstillingen, så sagen ikke blev sendt i udvalg og potentielt først blev vedtaget efter sommerferien.

Ulempe for færre

»Indstillingen kan yde ekstra hjælp til en sårbar gruppe og kan skabe et bedre bymiljø for alle, hvor vi ikke, som i de sidste par år, træder hinanden over tæerne på bl.a. Klostertorvet. Det er en god placering, meget central og til ulempe for færre naboer end stort set alle andre steder i midtbyen,« sagde han.

Keld Hvalsø gik med til at vedtage indstillingen, men understregede, at det ikke betød, at man godt kan ændre på, hvordan man blander de udsatte befolkningsgrupper.

Kirkens Korshær, Østjyllands Politi og de hjemløses landsorganisation Sand har i fællesskab peget på, at sengepladserne og stofindtagelsesrummet kan placeres på Kalkværksvej. Her blev i 2017 opsat en række pavilloner. De er godkendt til brug i tre år, men Aarhus Kommune arbejder på at gøre placeringen permanent.

Der er afsat 2,8 mio. kr. til at flytte stofindtagelsesrummet til Kalkværksvej 15 og etablere de 10 sengepladser på samme adresse.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Viden
Kæmpe eksperiment skal øge unges interesse for naturvidenskab
35.000 skolebørn skal ud og finde bakterier i Danmark. Projektet roses for at ville øge unges interesse i naturvidenskab, men det får også kritik for kun at gavne Novozymes. 
Se flere
Høringssvar om lukning af døgninstitution: »Kære Favrskov Kommune. I må ikke lukke Slottet«​
Favrskov Kommune har offentliggjort samtlige høringssvar til budgetforhandlingerne. Overordnet set er der bred tilfredshed med forslaget på en række områder, men flere gruer ved tanken om den planlagte lukning af daginstitutionen "Slottet". 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her