Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Stofrum flytter til Sydhavnen

Klostertorvet bliver måske en smule roligere, efter byrådet onsdag besluttede at flytte kommunens stofindtagelsesrum under Kirkens Korshær i Nørre Allé.

Er det en god idé at skabe sengepladser til hjemløse unge ved siden af Aarhus Kommunes stofindtagelsesrum, hvor misbrugere har deres daglige gang.

Det ønskede Enhedslisten at diskuttere, da byrådet onsdag vedtog at flytte stofindtagelsesrummet fra Nørre Allé til Sydhavnen og i samme ombæring skabe 10 nye sengepladser til unge.

»Vi er tilhængere af et tilbud om stofindtagelsesrum og tilhængere flere sengepladser. Men vi er bekymrede, fordi vi har snakket med gamle stofmisbrugere, som entydigt siger, at man ikke bør lave sengepladser for unge ved stofindtagelsesrum. Vi bør finde alternative muligheder for sovepladser, så de ikke skal gå tæt op og ned af de gamle misbrugere,« sagde Keld Hvalsø (EL).

Men rådmændene for Teknik og Miljø samt Sociale Forhold og Beskæftigelse, Kristian Würtz (S) og Bünyamin Simsek (V) appellerede begge til, at byrådet vedtog indstillingen, så sagen ikke blev sendt i udvalg og potentielt først blev vedtaget efter sommerferien.

Ulempe for færre

»Indstillingen kan yde ekstra hjælp til en sårbar gruppe og kan skabe et bedre bymiljø for alle, hvor vi ikke, som i de sidste par år, træder hinanden over tæerne på bl.a. Klostertorvet. Det er en god placering, meget central og til ulempe for færre naboer end stort set alle andre steder i midtbyen,« sagde han.

Keld Hvalsø gik med til at vedtage indstillingen, men understregede, at det ikke betød, at man godt kan ændre på, hvordan man blander de udsatte befolkningsgrupper.

Kirkens Korshær, Østjyllands Politi og de hjemløses landsorganisation Sand har i fællesskab peget på, at sengepladserne og stofindtagelsesrummet kan placeres på Kalkværksvej. Her blev i 2017 opsat en række pavilloner. De er godkendt til brug i tre år, men Aarhus Kommune arbejder på at gøre placeringen permanent.

Der er afsat 2,8 mio. kr. til at flytte stofindtagelsesrummet til Kalkværksvej 15 og etablere de 10 sengepladser på samme adresse.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her