Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

DF kalder Bundsgaards deltagelse i reklamevideo »forkasteligt«

Jette Skive (DF) er forarget over Jacob Bundsgaards medvirken i en reklamevideo for en aarhusiansk frisørsalon. Nu sender partiet en forespørgsel til borgmesteren for at få svar.

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), får hård kritik fra Dansk Folkeparti, efter han retsstridigt medvirkede i reklamevideo for en lokal frisørsalon. Foto: Screenshot fra Slikhaars Youtube-kanal.

Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) har besøgt den aarhusianske frisørsalon Slikhaar, hvor han mod reglerne medvirkede i en reklamevideo, der siden er lagt på salonens officielle Youtube-kanal, som bruges til at markedsføre virksomheden. Nu kritiserer Dansk Folkeparti i Aarhus byråd borgmesterens deltagelse i videoen og kalder det »forkasteligt«.

Onsdag kunne Jyllands-Posten fortælle, at flere eksperter betegner videoen som reklame for en enkeltvirksomhed, hvilket er i strid med Kommunalfuldmagten, der forbyder kommunens repræsentanter at støtte enkelte virksomheder.

Jeg synes klart, borgmesteren overskrider grænsen med hans deltagelse. Det kan vi ikke være bekendt overfor vores virksomheder i Aarhus Kommune.
Jette Skive, Dansk Folkeparti.

»Jeg undrer mig meget over, at borgmesteren vælger at deltage i sådan en reklamevideo. Kommunalfuldmagten siger meget tydeligt, at repræsentanter fra en kommune ikke må støtte enkelte virksomheder,« siger Dansk Folkepartis Jette Skive.

10 dages forespørgsel

Rådmand Jette Skive (DF) er forarget over borgmesterens medvirken i frisørvideoen og vil nu sende en 10 dages forespørgsel for at få klarhed i sagen.

»Jeg synes det er forkasteligt, at borgmesteren på den måde direkte går ind og støtter en enkelt virksomhed på et helt almindeligt konkurrencemarked. Det holder altså ikke. Derfor sender Dansk Folkeparti nu en række spørgsmål til borgmesteren for at få alle elementer af sagen belyst,« siger hun.

Hvad siger Ankestyrelsen?

Det kan få konsekvenser, hvis man som kommunens repræsentant overtræder Kommunalfuldmagten, ifølge Frederik Waage, lektor i jura ved Syddansk Universitet.

»Vi har tidligere set lignende sager med borgmestre, og denne gang er det givetvis over stregen. Han repræsenterer kommunen som embedsmand og bruger borgmesterhvervet som reklamesøjle for en enkeltvirksomhed. Det er i strid med reglerne og vil muligvis takseres til en påtale fra Ankestyrelsen i henhold til Kommunalfuldmagten,« udtalte Frederik Waage til Jyllands-Posten i onsdagens avis.

Derfor vil Dansk Folkeparti i brevet bl.a. spørge Jacob Bundsgaard, om han selv vil gå til Ankestyrelsen for at få afgjort, om hans deltagelse er lovlig. Der vil også indgå et spørgsmål om, hvor borgmesteren selv mener, at grænsen går.

»Jeg synes klart, borgmesteren overskrider grænsen med hans deltagelse. Det kan vi ikke være bekendt overfor vores virksomheder i Aarhus Kommune. Vil borgmesteren også deltage i reklamevideoer for andre frisørsaloner i Aarhus? Og hvad bliver det næste? Borgmesteren der pumper jern i et lokalt fitnesscenter eller bager boller ved et lokalt bageri? Det holder simpelthen ikke,« lyder det afslutningsvist fra Jette Skive.


Se videoen her:

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Fra klimapolitik til klimakamp

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Den radikaliserede klimakamp er en kamp for den nødvendige reevolution af en ikkebæredygtig samfundside.

Debat: Dialog i stedet for mere kontrol

Anette Poulsen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget | Lone Hindø, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget | Steen Bording Andersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget
Vejen til en bedre kvalitet i arbejdet med alle de aarhusianske familier med børn med handicap skabes gennem en tættere dialog mellem kommune og familie og et stærkere samarbejde mellem myndigheder.

Debat: En vej uden om forældelse

Jan Ravn Christensen (SF), medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd & Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge, Aarhus Byråd
Selvfølgelig skal en kort forældelsesfrist ikke gå ud over medarbejderne, når kommunen har brugt så lang tid på at komme til bunds i undersøgelserne.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Dansk designer med store ambitioner: »Om 10 år har vi skabt et globalt brand«
Sådan siger Driton Memisi, som har sat sig for at hjælpe det nye designfirma Handvärk ud i verden. Brandet lancerer netop nu i forbindelse med 3 Days of Design bordet “Studio Table”, som hidtil kun har været vist på Maison & Objet i Paris. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her