Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

DF kalder Bundsgaards deltagelse i reklamevideo »forkasteligt«

Jette Skive (DF) er forarget over Jacob Bundsgaards medvirken i en reklamevideo for en aarhusiansk frisørsalon. Nu sender partiet en forespørgsel til borgmesteren for at få svar.

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), får hård kritik fra Dansk Folkeparti, efter han retsstridigt medvirkede i reklamevideo for en lokal frisørsalon. Foto: Screenshot fra Slikhaars Youtube-kanal.

Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) har besøgt den aarhusianske frisørsalon Slikhaar, hvor han mod reglerne medvirkede i en reklamevideo, der siden er lagt på salonens officielle Youtube-kanal, som bruges til at markedsføre virksomheden. Nu kritiserer Dansk Folkeparti i Aarhus byråd borgmesterens deltagelse i videoen og kalder det »forkasteligt«.

Onsdag kunne Jyllands-Posten fortælle, at flere eksperter betegner videoen som reklame for en enkeltvirksomhed, hvilket er i strid med Kommunalfuldmagten, der forbyder kommunens repræsentanter at støtte enkelte virksomheder.

Jeg synes klart, borgmesteren overskrider grænsen med hans deltagelse. Det kan vi ikke være bekendt overfor vores virksomheder i Aarhus Kommune.
Jette Skive, Dansk Folkeparti.

»Jeg undrer mig meget over, at borgmesteren vælger at deltage i sådan en reklamevideo. Kommunalfuldmagten siger meget tydeligt, at repræsentanter fra en kommune ikke må støtte enkelte virksomheder,« siger Dansk Folkepartis Jette Skive.

10 dages forespørgsel

Rådmand Jette Skive (DF) er forarget over borgmesterens medvirken i frisørvideoen og vil nu sende en 10 dages forespørgsel for at få klarhed i sagen.

»Jeg synes det er forkasteligt, at borgmesteren på den måde direkte går ind og støtter en enkelt virksomhed på et helt almindeligt konkurrencemarked. Det holder altså ikke. Derfor sender Dansk Folkeparti nu en række spørgsmål til borgmesteren for at få alle elementer af sagen belyst,« siger hun.

Hvad siger Ankestyrelsen?

Det kan få konsekvenser, hvis man som kommunens repræsentant overtræder Kommunalfuldmagten, ifølge Frederik Waage, lektor i jura ved Syddansk Universitet.

»Vi har tidligere set lignende sager med borgmestre, og denne gang er det givetvis over stregen. Han repræsenterer kommunen som embedsmand og bruger borgmesterhvervet som reklamesøjle for en enkeltvirksomhed. Det er i strid med reglerne og vil muligvis takseres til en påtale fra Ankestyrelsen i henhold til Kommunalfuldmagten,« udtalte Frederik Waage til Jyllands-Posten i onsdagens avis.

Derfor vil Dansk Folkeparti i brevet bl.a. spørge Jacob Bundsgaard, om han selv vil gå til Ankestyrelsen for at få afgjort, om hans deltagelse er lovlig. Der vil også indgå et spørgsmål om, hvor borgmesteren selv mener, at grænsen går.

»Jeg synes klart, borgmesteren overskrider grænsen med hans deltagelse. Det kan vi ikke være bekendt overfor vores virksomheder i Aarhus Kommune. Vil borgmesteren også deltage i reklamevideoer for andre frisørsaloner i Aarhus? Og hvad bliver det næste? Borgmesteren der pumper jern i et lokalt fitnesscenter eller bager boller ved et lokalt bageri? Det holder simpelthen ikke,« lyder det afslutningsvist fra Jette Skive.


Se videoen her:

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Lillelund: Ridderne af den varme luft

Niels Lillelund
Hvem tør anfægte den gode vilje og det rene hjerte eller bede om dokumentation?
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Åbent brev til byrådet i Odder Kommune

Majbritt og Brian Bang
Kære byrådsmedlem. Undertegnede ønsker venligst at stille dig tre spørgsmål. Vi anmoder venligst om et personligt svar, som ikke er afstemt med ”partidisciplinen” udstukket af byrådsmedlem i Odder Kommune Elvin Hansen (S) og borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V).
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her