Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Et rent rum for misbrugere flyttes fra omstridt torv

Stofindtagelsesrummet under Kirkens Korshær ved Klostertorv skal flyttes til Sydhavnen.

Presset fra udsatte borgere på Klostertorvet skal bl.a. løses ved fire hellesteder, som Aarhus Kommune sætter op forskellige steder i byen. Foto: Danni Paulsen

Forretningsdrivende og beboere ved Klostertorvet har i flere år været utilfredse med antallet af hjemløse og misbrugere i området, hvor Kirkens Korshærs siden 2013 har drevet kommunens stofindtagelsesrum.

Men fremover vil en del narkomaner givetvis opholde sig mindre på torvet, da stofindtagelsesrummet bliver flyttet til Sydhavnen.

Hjemløshed og fattigdom

I perioden 2015-2017 er der sket en stigning på 668-767 i antallet af registrerede hjemløse i Aarhus Kommune

Antallet af borgere med en indtægt under kommunens fastsatte fattigdomsgrænse er til gengæld faldet med 12 pct. fra 1.816 til 1.596 i 2016-2017.

Antallet af aarhusianske familier, der i samme periode er sat på gaden, er steget fra 206 til 276.

Kilde: Aarhus Kommune

Onsdag skal byrådet behandle et forslag om at bruge 2,8 mio. kr. til at flytte rummet til Kalkværksvej 15 og etablere 10 sengepladser til hjemløse på samme adresse.

Trods kontanthjælpsstramninger: Færre aarhusianere er fattige

»Stofindtagelsesrummet gør dagligt en positiv forskel for den allermest udsatte gruppe af byens borgere ved bl.a. at nedbringe den stofrelaterede dødelighed og ved at sikre en bedre sundhedsmæssig tilstand blandt stofmisbrugerne,« skriver afdelingen Sociale Forhold og Beskæftigelse i indstillingen.

Pres på varmestue

Kirkens Korshær, Østjyllands Politi og de hjemløses landsorganisation, Sand, har i fællesskab peget på, at sengepladserne og stofindtagelsesrummet kan placeres på Kalkværksvej. Her blev i 2017 opsat en række pavilloner. De er godkendt til brug i tre år, men Aarhus Kommune arbejder på at gøre placeringen permanent.

Pengene til flytningen og de nye sengepladser blev afsat i budgetforliget for 2018 på baggrund af bl.a. en stigning i antallet af hjemløse, som har skabt pres på Kirkens Korshærs døgnvarmestue.

Ny plan skal bekæmpe stigende hjemløshed i Aarhus

»Med 10 nye natpladser til byens hjemløse gives der mulighed for, at flere af byens hjemløse kan få en ordentlig og tryg nattesøvn. Etableringen vil aflaste Kirkens Korshærs tilbud på Nørre Allé og derved området omkring Klostertorvet. Et område, der gennem flere år har oplevet problemer med, at flere og flere udsatte har samlet sig,« skriver Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Magistraten har behandlet sagen, og et flertal har anbefalet byrådet at tiltræde indstillingen. Jette Skive (DF) kunne dog ikke tiltræde indstillingen, mens Bünyamin Simsek (V) og Marc Perera Christensen (K) tog forbehold.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Voksenhandicap i Aarhus Kommune skraber bunden

Gert Landergren Due
Opsigtsvækkende historie i JP Aarhus viser konsekvenserne af kommunens lave prioritering.

Debat: Det spidser til

Morten Nystrup

Debat: Store køretøjer bevæger sig også sidelæns

Georg Facius
En afgørende faktor overses ved ulykker med store, svingende køretøjer. Det burde undersøges nærmere.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her