Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Naboprotester mod lejlighedsbyggeri på Trøjborg

25 naboer har gjort indsigelse mod planer om et nyt boligbyggeri på Peder Skrams Gade og Steen Billes Gade.

Planer for at opføre en bygning på fem etager på Trøjborg, som ses her på visualiseringen, møder protester fra naboer. Visualisering: Aarhus Kommune

Et hus og en række garager skal fjernes, så der i stedet kan blive plads til et lejlighedsbyggeri på Peder Skrams Gade 53 og Steen Billes Gade 2, Aarhus N.

Det er i hvert fald Aarhus Kommunes anbefaling, og afdelingen for Teknik og Miljø har derfor foreslået Aarhus Byråd at godkende det ansøgte projekt og give kommunen lov til at udstede de fornødne tilladelser og dispensationer. Sagen er sat på byrådsdagsordenen på onsdag. Bygherren Løgten Invest A/S ønsker at opføre 12 lejligheder i ejendommen, som skal være fem etager højt lige som omkringliggende boligkarreér.

Generelt er det underligt, at man i Aarhus Kommune ikke lytter til Kulturmiljørådet.
Keld Hvalsø (EL), medlem af Aarhus Byråd og formand for Teknisk Udvalg
Men byggeriet møder modstand hos naboerne. En høring er resulteret i indsigelser fra 25 ejere/brugere af ejendommene Steen Billes Gade 4 og Peder Skrams Gade 51, 56, 58 og 60. Indsigelserne omhandler bl.a. skyggeforhold, lysforhold, byggeriets højde og omfang, tab af udsigt, tab af ejendomsværdi og indbliksforhold.

Heller ikke Lokalt Kulturmiljøråd, som har fået sagen forelagt, er begejstret. Rådet mener, at det foreslåede byggeri er »for voldsomt, utilpasset og ude af skala i forhold til den omgivende bebyggelse«. I stedet bør det eksisterende hus bevares, mens garagerne kan erstattes af en ny boligbygning, mener Lokalt Kulturmiljøråd, som er nedsat af Aarhus Byråd.

Formanden for Teknisk Udvalg, Keld Hvalsø (EL), forudser, at byggeriet skal sendes til behandling i udvalget.

»Underligt«

»Det er jo et byggeri, som har affødt en del indsigelse, og samtidig har Kulturmiljørådet protesteret. Det er måske ikke den stærkeste argumentation, men generelt er det underligt, at man i Aarhus Kommune ikke lytter til Kulturmiljørådet,« siger Keld Hvalsø.

Den nedrivningstruede boligbygning er ifølge kommunen ikke udpeget som bevaringsværdig i kommuneplanen, men Lokalt Kulturmiljøråd har tidligere anbefalet en bevarelse af bygningen. Teknik og Miljø vurderer, at byggeprojektet er tilpasset området og har en god bygningsmæssig helhedsvirkning. Kommunen mener også, at projektet i det væsentligste lever op til kommuneplanens målsætninger med mulighed for byggeri i fem etager.

Protester gør indtryk på byrådet

»Der vurderes ikke at være indbliksgener eller skyggegener ud over, hvad der er forventeligt og sædvanligt i et midtbyområde med mulighed for bebyggelse i fem etager,« skriver Teknik og Miljø i indstillingen til byrådet.

Byggeriet skal efter planen opføres som sluttet bebyggelse i gadelinjen som tilstræbt i kommuneplanen, og den øverste etage udformes som en lejlighed under et mansardtag. Projektet har som forudsætning, at Peder Skrams Gade 53 og Steen Billes Gade 2 lægges sammen til én ejendom for at give mulighed for bebyggelse over skel.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her