Politik

Formand: 66 breve på Sundhed og Omsorgs postlister kan ikke passe

Lone Hindø (S), formand for Aarhus Kommunes udvalg for Sundhed og Omsorg køber ikke rådmand Jette Skives (DF) argumenter om afdelingens få dokumenter på postlisterne

Politikerne i Aarhus Kommunes udvalg for Sundhed og Omsorg kommer til at forholde sig til, at afdelingen lægger færre dokumenter på de åbne postlister.

Udvalgsformand Lone Hindø (S) vil nemlig sætte Sundhed og Omsorgs håndtering af de åbne lister over breve til og fra afdelingen på udvalgets dagsorden.

Reaktionen kommer efter, at JP Aarhus tirsdag kunne fortælle, at Sundhed og Omsorg med 66 dokumenter om måneden i gennemsnit i januar-oktober 2017 var den af kommunens seks magistratsafdelinger, der lagde færrest dokumenter på postlisterne.

»Jeg sætter det på dagsordenen og vil bede om en vurdering af, hvordan kan man gøre det bedre. Det er jo meget overraskende tal. Der må være flere ting, der kan komme på,« siger Lone Hindø, der vil opfordre rådmanden til at sikre, at hun fremover er omhyggelig med at lægge henvendelser til afdelingen på postlisterne.

Jette Skive udtalte til JP Aarhus, at det var tid til at spørge, om det er besværet værd at lægge ting på postlisterne. Hun argumenterede med, at det ikke bliver gjort I København, og at der på  nær nogle få medier, heller ikke er den store efterspørgsel i Aarhus.

Postlister
  • På postlisterne på Aarhus Kommunes hjemmeside kan interesserede se, hvilke dokumenter kommunens afdelinger har sendt og modtaget den seneste måneds tid.
  • Kun post mellem eksterne parter skal på postlisterne. Rent private forhold er undtaget.
  • Kun kommunens centrale administrative enheder er omfattet af reglerne, der således ikke gælder f.eks. skoler, dagtilbud og lokalcentre.
  • I januar-oktober 2017 blev der i gennemsnit lagt 3.682 dokumenter pr. måned på postlisterne. Det svarer til det månedlige gennemsnit i marts 2014-oktober 2017.
  • Hovedparten af dokumenterne i januar-oktober 2017 kommer fra Teknik og Miljø, der i snit lagde 2.899 dokumenter pr. måned på listerne mod Sundhed og Omsorgs 66. Børn og Unge (107), Sociale Forhold og Beskæftigelse (149), Kultur og Borgerservice (184), Borgmesterens Afdeling (277).

Kilde: Aarhus Kommune

»Jeg blev simpelthen så overrasket over Jette Skives udmelding. At København ikke bruger det, er ikke noget argument. Aarhus går foran på mange områder, så hvorfor ikke også dette,« spørger Lone Hindø.

Hun kom i byrådet for første gang i 1982 og har været byrådsmedlem af flere omgange. Således har hun været politiker før, at listerne over posten til og fra Aarhus Kommune blev åbne.

»Jeg kan huske, at det gjorde en forskel, da de blev åbnet. Der kom flere ting frem, som offentligheden også kunne have en interesse i, men som borgerne ikke af sig selv havde tænkt på at kontakte medierne om,« fortæller den tidligere rådmand.

Frem for postlisterne vil Jette Skive hellere bruge »krudtet på at åbne og kommunikere de dagsordener, hvor de store beslutninger tages og samtidig sikre, at både borgere og medarbejdere altid kan komme til orde«.

Men heller ikke det argument køber Lone Hindø.

»Det er jo ikke et enten eller,« konstaterer hun.

Lone Hindø tilføjer, at Jette Skive udsender mange pressemeddelelser, hvori hun  udtaler sig skriftligt.

»Det, synes jeg, er fint, men det er jo en form for filter, og jeg mener, at det er meget vigtigt, at det, der står på postlisterne, for eksempel borgerhenvendelser, kommer ufiltreret ud.«

Næste møde i sundhed- og omsorgsudvalget er den 21. februar.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her