Annonce
JP Aarhus 20 år
Politik

Formand: 66 breve på Sundhed og Omsorgs postlister kan ikke passe

Lone Hindø (S), formand for Aarhus Kommunes udvalg for Sundhed og Omsorg køber ikke rådmand Jette Skives (DF) argumenter om afdelingens få dokumenter på postlisterne

Politikerne i Aarhus Kommunes udvalg for Sundhed og Omsorg kommer til at forholde sig til, at afdelingen lægger færre dokumenter på de åbne postlister.

Udvalgsformand Lone Hindø (S) vil nemlig sætte Sundhed og Omsorgs håndtering af de åbne lister over breve til og fra afdelingen på udvalgets dagsorden.

Reaktionen kommer efter, at JP Aarhus tirsdag kunne fortælle, at Sundhed og Omsorg med 66 dokumenter om måneden i gennemsnit i januar-oktober 2017 var den af kommunens seks magistratsafdelinger, der lagde færrest dokumenter på postlisterne.

»Jeg sætter det på dagsordenen og vil bede om en vurdering af, hvordan kan man gøre det bedre. Det er jo meget overraskende tal. Der må være flere ting, der kan komme på,« siger Lone Hindø, der vil opfordre rådmanden til at sikre, at hun fremover er omhyggelig med at lægge henvendelser til afdelingen på postlisterne.

Jette Skive udtalte til JP Aarhus, at det var tid til at spørge, om det er besværet værd at lægge ting på postlisterne. Hun argumenterede med, at det ikke bliver gjort I København, og at der på  nær nogle få medier, heller ikke er den store efterspørgsel i Aarhus.

Postlister
  • På postlisterne på Aarhus Kommunes hjemmeside kan interesserede se, hvilke dokumenter kommunens afdelinger har sendt og modtaget den seneste måneds tid.
  • Kun post mellem eksterne parter skal på postlisterne. Rent private forhold er undtaget.
  • Kun kommunens centrale administrative enheder er omfattet af reglerne, der således ikke gælder f.eks. skoler, dagtilbud og lokalcentre.
  • I januar-oktober 2017 blev der i gennemsnit lagt 3.682 dokumenter pr. måned på postlisterne. Det svarer til det månedlige gennemsnit i marts 2014-oktober 2017.
  • Hovedparten af dokumenterne i januar-oktober 2017 kommer fra Teknik og Miljø, der i snit lagde 2.899 dokumenter pr. måned på listerne mod Sundhed og Omsorgs 66. Børn og Unge (107), Sociale Forhold og Beskæftigelse (149), Kultur og Borgerservice (184), Borgmesterens Afdeling (277).
Kilde: Aarhus Kommune

»Jeg blev simpelthen så overrasket over Jette Skives udmelding. At København ikke bruger det, er ikke noget argument. Aarhus går foran på mange områder, så hvorfor ikke også dette,« spørger Lone Hindø.

Hun kom i byrådet for første gang i 1982 og har været byrådsmedlem af flere omgange. Således har hun været politiker før, at listerne over posten til og fra Aarhus Kommune blev åbne.

»Jeg kan huske, at det gjorde en forskel, da de blev åbnet. Der kom flere ting frem, som offentligheden også kunne have en interesse i, men som borgerne ikke af sig selv havde tænkt på at kontakte medierne om,« fortæller den tidligere rådmand.

Frem for postlisterne vil Jette Skive hellere bruge »krudtet på at åbne og kommunikere de dagsordener, hvor de store beslutninger tages og samtidig sikre, at både borgere og medarbejdere altid kan komme til orde«.

Men heller ikke det argument køber Lone Hindø.

»Det er jo ikke et enten eller,« konstaterer hun.

Lone Hindø tilføjer, at Jette Skive udsender mange pressemeddelelser, hvori hun  udtaler sig skriftligt.

»Det, synes jeg, er fint, men det er jo en form for filter, og jeg mener, at det er meget vigtigt, at det, der står på postlisterne, for eksempel borgerhenvendelser, kommer ufiltreret ud.«

Næste møde i sundhed- og omsorgsudvalget er den 21. februar.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Byrådet i Aarhus svigter de ældre
Per Hovgaard
Jette Skive forsøger at lægge låg på, hvordan hendes afdeling ikke undgik besparelser ved budgetforliget.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Åbent brev til byrådet i Odder Kommune

Majbritt og Brian Bang
Kære byrådsmedlem. Undertegnede ønsker venligst at stille dig tre spørgsmål. Vi anmoder venligst om et personligt svar, som ikke er afstemt med ”partidisciplinen” udstukket af byrådsmedlem i Odder Kommune Elvin Hansen (S) og borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V).
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her